Estàs a: > > El Club de Lectura Alumni UV porta a debat una edició especial de ‘La mujer justa’, de Sándor Márai

El Club de Lectura Alumni UV porta a debat una edició especial de ‘La mujer justa’, de Sándor Márai

Estàtua de Sándor Márai, a Košice, Eslovàquia. Foto: Marian Gladis.

Estàtua de Sándor Márai, a Košice, Eslovàquia. Foto: Marian Gladis.

Alumni UV va reunir el seu Club de Lectura el passat 1 de març per a analitzar una edició especial de ‘La mujer justa’, obra del novel·lista, periodista i dramaturg hongarés Sándor Márai. El Club es trobà, com és habitual, a la seu de la Biblioteca Municipal ‘Palau de l’Exposició’.

Aquesta edició de ‘La mujer justa’ inclou per primera vegada en castellà les dues primeres parts publicades l’any 1941 a Hongria, i la tercera, que va ser escrita durant l’exili italià de Márai i afegida a la versió alemanya en 1949.

‘La mujer justa’ narra una història de passió, mentides, traïció i crueltat contada per tres veus, tres punts de vista i tres sensacions diferents. Els personatges són Marika, Péter i Judit, que relaten la seua fallida relació amb el cru realisme de qui considera la felicitat un estat efusiu i inassolible.

Sobre l’autor
Sándor Márai va ser famós sobretot per la seua obra narrativa, però l’autor també va produir poesia, teatre i assaig. A més, va realitzar nombroses col·laboracions periodístiques, entre les quals hi ha algunes de les primeres ressenyes sobre l’obra de Kakfa.

Les seues novel·les, escrites originalment en hongarés, es desenvolupen d’una manera molt acurada. En elles, l’escriptor analitza la decadència de la burgesia hongaresa durant la primera meitat del segle XX. D’altra banda, en les seues memòries, Márai retrata les convulsions patides per Hongria en aquesta mateixa època, com ara la Primera Guerra Mundial o les invasions dels exèrcits nazi i soviètic.

Per a formar part del Club, les persones interessades han de contactar primer amb l’oficina Alumni UV (963531070 o amics@uv.es). És una activitat gratuïta.

Dia: 1 de març.
Hora: 18 hores.
Lloc: Biblioteca Municipal ‘Palau de l’Exposició’ (Galícia 1, València).
Llibre: ‘La mujer justa’, de Sándor Márai.

Documents adjunts:
Data d'actualització: 2 de Març de 2016

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar