Estàs a: > > Torna ‘Les dones de Sade’ pel 25 aniversari d’ASSAIG, Grup de Teatre de la Universitat de València

Torna ‘Les dones de Sade’ pel 25 aniversari d’ASSAIG, Grup de Teatre de la Universitat de València

Cartell de Les dones de Sade.

Cartell de Les dones de Sade.

ASSAIG (Grup de Teatre de la Universitat de València) va presentar la reposició de ‘Les dones de Sade’ del 9 a l’11 de març a la Sala Matilde Salvador de La Nau. El muntatge es va emmarcar dins de la programació teatral de la Universitat, en commemoració del 25 aniversari del grup i de les activitats organitzades amb motiu de la Setmana de la Dona.

Dirigit per Pep Sanchis, l’espectacle s’estrenà en 1997 i representa una de les grans fites en la història d’ASSAIG. Aquest muntatge ha estat reconegut amb premis com ara el concurs de Teatre Vila de Mislata i amb una gira que va recórrer diverses ciutats espanyoles amb presència a grans cites teatrals, com ara el Grec Festival de Barcelona. ‘Les dones de Sade’ ha tornat a escena 19 anys després amb la participació de dues de les actrius de la representació original en la direcció i el repartiment.

L’obra, una versió lliure de l’obra ‘Madame de Sade’, de Yukio Mishima, està protagonitzada per sis dones, sis representacions del Marqués de Sade, sis formes d’entendre les relacions humanes i socials a la França de finals del segle XVIII.

Cadascuna viu una relació diferent amb el Marqués i, en un text carregat de sentiments i passions, s’enfronten a l’amor pur, la hipocresia, l’odi, la injustícia, la frivolitat, la barbàrie, la tendresa, la innocència i la corrupció.

ASSAIG, creat el 1990 per a representar la Universitat de València dins de les arts escèniques, s’ha convertit en una de les agrupacions teatrals més importants de l’escena universitària espanyola. Junt amb ‘Les dones de Sade’, el grup celebra el seu 25 aniversari amb la reposició de tres dels seus espectacles més representatius: ‘Per Sant Lluc’, ‘El dia que Bertolt Brecht va morir a Finlàndia’ i ‘Parelles de fet’, escollits per haver suposat punts d’inflexió en la trajectòria de la formació.

Data d'actualització: 22 de Març de 2016

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar