Estàs a: > > Fotografia, cuina d’arrossos, la València republicana i la Mola de Cortes, a l’abril amb Alumni UV

Fotografia, cuina d’arrossos, la València republicana i la Mola de Cortes, a l’abril amb Alumni UV

Frame del vídeo de MediaUni sobre el Taller de Fotografia.

Frame del vídeo de MediaUni sobre el Taller de Fotografia.

Alumni UV ha organitzat cinc activitats per a l’abril que es van obrir dimarts dia 5 amb el Club de Lectura. Els lectors s´endinsaren en l’obra ´El río que nos lleva´, de José Luis Sampedro, el Club Gastronòmic estigué dedicat, el dia 6, a la cuina d´arrossos, i l’Alumni Comparteix realitzarà la segona edició del taller de fotografia. Dues eixides per la ciutat i el territori completen la programació.

Amb el suport de Valencia Club Cocina, els membres del Club Gastronòmic aprofundiren en la cuina d´arrossos: la “capitana” de la gastronomia valenciana. “Els arrossos pertanyen a la nostra identitat i hem de conèixer-los a fons si volem posar-los en pràctica”, assenyalen els xefs de Valencia Club Cocina. En la sessió d’abril, el Club Gastronòmic repassà i posà en pràctica els conceptes més importants a l’hora d’elaborar arrossos, tant secs com melosos o caldosos.

Activitats gratuïtes
D’altra banda, el col·lectiu de la Universitat de València continua organitzant els programes, d’inscripció gratuïta per als Alumni UV, corresponents al Club de Lectura i a l’Alumni Comparteix.

El passat dimarts, 5 d’abril, el Club de Lectura es va reunir a la Biblioteca Municipal ‘Palau de l’Exposició’ per a analitzar la novel·la ‘El río que nos lleva’, de José Luis Sampedro. Després, els dies 19, 21 i 26, Alumni Comparteix ofereix la segona edició del Taller de Fotografia que, en aquesta ocasió, servirà per a reforçar conceptes de la mà de María Amparo Pons Martí, catedràtica d’Òptica de la Universitat de València i membre d’Alumni UV.

Passejades i eixides
Per últim, Alumni UV proposa, a través del Club de Viatges Fil-per-Randa, una passejada, el dia 16 d’abril, per la València republicana, guiada per l’escriptora Cristina Escrivà. L’activitat es dedicarà a la faceta erudita de la capital de la segona república. Intel·lectuals, escriptors, professors i científics es traslladaren a la ciutat amb el Govern. La majoria d’ells s’allotjaren en la Casa de la Cultura, l’antic Hotel Palace. Per aquest motiu, el poble valencià va denominar l’edifici La Casa dels Sabuts.

L’eixida pel territori valencià serà el dia 24 d’abril, també a través de Fil-per-Randa. Els assistents visitaran, acompanyats per l’historiador Edelmir Galdon, la Mola de Cortes i altres indrets de la Canal de Navarrés. Per exemple, a Bunyol hi ha un cementeri sorprenent, on es descobreix un peculiar i únic concepte de la transcendència: la supervivència de làpides i monuments maçònics a la persecució franquista.

Documents adjunts:
Data d'actualització: 13 d'Abril de 2016

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar