El Botànic, escenari de l’Audició de Primavera de l’Escola Coral La Nau
Estás en: > > El Botànic, escenari de l’Audició de Primavera de l’Escola Coral La Nau

El Botànic, escenari de l’Audició de Primavera de l’Escola Coral La Nau

Escola Coral La Nau de la Universitat de València.

Escola Coral La Nau de la Universitat de València.

L’Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic de la Universitat de València va tornar a ser l’escenari, el passat 18 d’abril, de la tradicional Audició de Primavera de l’Escola Coral La Nau de la Universitat de València, que va reunir els grups que conformen l’Escola sota la direcció de Mònica Perales i Massana: els cors Mestral, Garbí i Tramuntana.

L’actuació de 2016, amb la qual es va tancar el curs i es posà de relleu tot allò aprés al llarg de les classes i els assaigs, va comptar també amb el suport d’Eduard Marquina, al piano, i d’Inma Mirapeix, professora de Llenguatge Musical.

L’Escola Coral La Nau va nàixer el 2002 amb l’objectiu de donar cabuda a la formació musical infantil al si de la Universitat, partint de la premissa que la cançó és l’element bàsic per a estructurar el bon ensenyament musical, és un excel·lent mitjà d’expressió voluntària i constitueix un element important de la formació humana. Tots els xiquets tenen capacitat per a cantar. Cantar és una activitat natural, juntament amb el moviment i la paraula, per tant, el fet de cantar hauria d’esdevindre un fet quotidià i habitual. La cançó desenvolupa la percepció auditiva i les experiències emocionals, físiques i mentals, sempre que estiga ben dirigida. A més, el cant coral com a treball en equip desperta el sentiment de solidaritat: escoltar, veure i viure des del conjunt.

A més, l’Escola té com a objectius didàctics l’ús del valencià i la promoció de la música valenciana, tant popular com d’autor.

A partir de l’octubre del 2005 es van afegir als assaigs classes de lectura musical per als grups Garbí i Tramuntana, a càrrec de la professora Inmaculada Mirapeix, amb l’objectiu de millorar la qualitat pedagògica de l’Escola.

L’Escola assaja regularment al Col·legi Major Rector Peset, que ha estat el marc de la majoria dels seus concerts; encara que a més ha actuat a diversos llocs de la Universitat de València: Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic, Capella de la Sapiència de La Nau o Sala Charles Darwin del Campus de Burjassot-Paterna. I també, ha portat el nom de la Universitat a importants auditoris de la Comunitat Valenciana com ara l’Auditori TAMA d’Aldaia, el Teatre Romà de Sagunt, el Palau de la Música de València, el Palau de les Arts Reina Sofia, etcètera.

Des del 2003, l’Escola Coral La Nau realitza una trobada a l’any en col·laboració amb altres escoles corals (Escola Coral de la Unió Musical d’Almansa, Schola Cantorum d’Aldaia i Escola de Música Camp de Morvedre) per a fer música junts i així poder abastar un repertori diferent al que habitualment poden realitzar en els seus cors. Aquesta experiència els ha portat a fer estrenes de diferents cantates: ‘Les tres locomotores’, de Reimund Hess; ‘Issunboshi’ i ‘La quimera del tiempo’, de Diego Alamar; ‘El Patge Saguntí’, de Josep R. Gil-Tàrrega; ‘Érase una vez en Almansa’, de Sonia Megías; ‘L’origen dels núvols’, de Josep R. Gil-Tàrrega; ‘Definitio’, de Juan Luis Martínez; o ‘L’ocell daurat’, de Frederic Mompou, entre d’altres.

En definitiva, tot un repte didàctic i musical ben consolidat que a més té un altre objectiu tan important o més que l’artístic: l’objectiu social de promocionar la participació activa dins de la Universitat dels fills dels PAS i PDI, així com des de col·lectius afins com Alumni UV. A més, les portes de l’Escola estan obertes al públic en general, la qual cosa ajuda a difondre la imatge de la Universitat com a centre creador i promotor de la cultura.

Documentos adjuntos:
Fecha de actualización: 6 de Mayo de 2016

This site uses cookies for statistical purposes and to enhance your navigation. Learn more

Aceptar / Acceptar