Estàs a: > > El Club de Lectura desentranya ‘Vivir’, la novel·la de Yu Hua que celebra la inalterable voluntat de superar els colps del destí

El Club de Lectura desentranya ‘Vivir’, la novel·la de Yu Hua que celebra la inalterable voluntat de superar els colps del destí

Yu hua, escriptor xinés.

Yu hua, escriptor xinés.

La Biblioteca ‘Palau de l’Exposició’ va acollir el passat 3 de maig una nova edició del Club de Lectura Alumni UV, que en aquesta ocasió s’endinsà en l’univers de la novel·la ‘Vivir’, de l’escriptor xinés Yu Hua, una narració que celebra la inalterable voluntat de viure per damunt de les desgràcies.

Fugui, el protagonista de la novel·la, aconsegueix sobreviure a una sèrie de fatalitats gràcies al seu amor per la vida: ha gastat la fortuna de la seua família en el joc i es converteix en un granger per a eixir del pas; viu els horrors de la guerra civil; i s’enfronta a les penúries de la Revolució Cultural. L’única companyia que li resta per a passar els seus últims dies és la d’un bou, però això és prou per a sobreposar-se i continuar avant.

Com diu Lisa See, “‘Vivir’ no solament capta l’essència de la Xina i de la seua gent, sinó la veritable naturalesa de què significa ser humà”.

Yu Hua té formació en Odontologia, però molt prompte començà a escriure ficció. Durant la Revolució Cultural va escriure nombroses històries. La seua darrera novel·la, ‘Hermanos’, es va adaptar al cinema. En canvi, l’obra cinematogràfica va ser prohibida a Xina, motiu pel qual els seus llibres han aconseguit un èxit internacional i han estat traduïts a molts idiomes.

A més de ‘Vivir’ –la seua obra més famosa– i ‘Hermanos’, Yu Hua ha escrit ‘Irse de casa a los 18’, ‘El pasado y los castigos’ i ‘Crónicas de un mercader de sangre’.

Per a formar part del Club, les persones interessades han de contactar primer amb l’oficina Alumni UV (963531070 o amics@uv.es). És una activitat gratuïta.

Dia: 3 de maig.
Hora: 18 hores.
Lloc: Biblioteca Municipal ‘Palau de l’Exposició’ (Galícia 1, València).
Llibre: ‘Vivir’, de Yu Hua.

Documents adjunts:
Data d'actualització: 4 de Maig de 2016

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar