Estàs a: > > El Cercle de Belles Arts de València atorga la Medalla d’Or a Joaquín Michavila

El Cercle de Belles Arts de València atorga la Medalla d’Or a Joaquín Michavila

Foto arxiu del pintor Joaquín Michavila.

Foto arxiu del pintor Joaquín Michavila.

El Cercle de Belles Arts de València ha retut en maig un homenatge al pintor de L’Alcora (Castelló) Joaquín Michavila. S´ha sumat així al reconeixement de la seua trajectòria que altres institucions, com la Universitat de València, estan duent a terme enguany. Com a acte central del programa, dimecres dia 4 se li lliurà la Medalla d’Or del Cercle de Belles de València, guardó que arreplegà Carmen Michavila, filla de l’artista.

Es tracta de la més alta distinció que concedeix aquesta institució cultural que reconeix destacades personalitats de l’art o la cultura des de l’època de Mariano Benlliure. Guardó que enguany ha représ la seua activitat després de quasi set anys.

L’acte va tindre lloc a la seu del Cercle i van estar presents la directora cultural del Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Ana Bonmatí; el director de la Col·lecció Martínez Guerricabeitia de la Fundació General de la Universitat de València, José Pedro Martínez; Carmen Michavila, filla de l’artista; el president i el vicepresident del Cercle de Belles Arts, els artistes Gerardo Stübing i Nassio Bayarri, respectivament; Horacio Silva, artista i catedràtic de Pintura de la Universitat Politècnica de València; i Pascual Patuel, comissari d’art i professor d’Història de l’Art de la Universitat de València.

A continuació, se celebrà una taula redona sobre la seua trajectòria professional, artística i personal, amb la intervenció de Nassio Bayarri, Horacio Silva, el professor Pascual Patuel i José Pedro Martínez. Va estar moderada pel president del Cercle, Gerardo Stübing.

Concert virtual ‘La música inspiradora de Michavila’
A més, dimarts 3 de maig se celebrà un concert virtual, l’objectiu del qual consisteix a experimentar, en primera persona, la sorprenent facultat que posseeix un bon equip electroacústic on preval el so pur, tal qual s’ha interpretat i enregistrat.

En aquest cas, l’artista protagonista d’aquesta jornada és un apassionat de la gran música, el benèfic influx de la qual ha estat present en el procés creatiu que ha donat lloc a les obres que hui es poden admirar. Per aquest motiu, el Cercle de Belles Arts de València ha organitzat aquesta iniciativa en la qual s’escoltarà algunes de les peces musicals que més han influït en la pintura de Michavila, obres musicals que configuren una sort de “banda sonora” vital que sempre ha estimulat la seua creativitat. El concert virtual, dirigit per Ignacio Carrasco, d’Arts Antiqua Audio, abasta obres de reconeguts compositors, com Joahnn Sebastian Bach (Suite per a violoncel nº 5 en do menor BWV 1011), Robert Schumann (Cicle de cançons ‘Amor de poeta’ Op.48), Antonin Dvorak (Trio amb piano en mi menor Op.90 ‘Dumky’) i John Cage (The Perilous Night).

Tallers i visites
El Cercle ha organitzat també una extensa programació de tallers i visites guiades. Dilluns dia 2, Juan Pareja va impartir una classe especial sobre Michavila al Taller de retrat del Cercle. Dimarts dia 3, s’organitzà una visita guiada a l’exposició ‘Michavila: Geometria i Ecologia’, a la Sala Martínez Guerricabeitia del Centre Cultural La Nau, que es completà amb un taller didàctic per part de la Universitat de València, també a La Nau.

Dissabte 7 de maig, es realitzà una visita guiada en família, pares-avis amb fills-néts, a l’exposició ‘Michavila: Geometria i Ecologia’, a la Sala Martínez Guerricabeitia del Centre Cultural La Nau. Aquest mateix dia, es va organitzar a més un taller didàctic a la seu del Cercle a càrrec de Juan Pareja.

Concurs de fotografia
De forma paral·lela, el Cercle ha organitzat un concurs de fotografia ‘amateur’ i professional, que planteja la cerca d’instantànies sobre paisatges actuals de l’Albufera, la composició de la qual siga similar a les obres artístiques de Michavila en la seua sèrie ‘El Llac’, fotos inspiradores i creatives que podrien proposar-se a l’artista perquè les pintara.

El concurs té dues categories: una professional, de fotografies inèdites i originals, que no s’hagen presentat amb anterioritat a altres concursos o estar pendent de fallada; i una altra ‘amateur’, on se cerca fotografies realitzades amb ‘smartphones’ per persones que compartisquen amb els seus amics en xarxes socials. El termini per a participar en ambdues categories comença la setmana que ve i finalitzarà al juny d’enguany.

Documents adjunts:
Data d'actualització: 24 de Maig de 2016

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar