Estàs a: > > La Fundació Cañada Blanch mostra a La Nau les 26 obres presentades per LaVAC al Premi Adquisició

La Fundació Cañada Blanch mostra a La Nau les 26 obres presentades per LaVAC al Premi Adquisició

Shes like a Rainbow, de Juan Olivares, guanyadora del III Premi Adquisició.

Shes like a Rainbow, de Juan Olivares, guanyadora del III Premi Adquisició.

El Centre Cultural La Nau de la Universitat va acollir, fins el 22 de maig, l’exposició ‘Premi Adquisició Fundació Cañada Blanch’, que en aquesta edició ha recaigut sobre Juan Olivares amb l’obra ‘She’s like a Rainbow’, presentada per la galeria valenciana Set Espai d´Art.

El president de la Fundació Cañada Blanch, Juan López-Trigo, va ser l’encarregat de lliurar el premi en la seua tercera edició, acte que se celebrà en el transcurs de la inauguració de la mostra i en el qual també van intervindre el vicerector de Cultura i Igualtat, Antonio Ariño, i la presidenta de l’Associació de Galeries d’Art Contemporani de la Comunitat Valenciana (LaVAC), Olga Adelantado. Tots dos van destacar la tasca de les tres institucions implicades en aquesta convocatòria, en favor de la difusió de l’art contemporani.

Amb aquest premi, la Fundació Cañada Blanch busca “fomentar la difusió de la cultura en general i de l’art contemporani en particular i posar en valor la tasca indispensable de les galeries d’art per a la consecució de tots dos objectius”, assenyalen des de l’entitat. “Comptar amb el suport de la Universitat de València a través de la cessió de la sala d’exposicions més gran de La Nau ha sigut fonamental per a aconseguir-ho, ja que, en aquest espai singular, el públic podrà gaudir de la qualitat de les obres que optaven al guardó, en una exposició única, amb 26 peces seleccionades per 13 prestigioses galeries com a parts especials de les seues col·leccions per a optar a aquest premi”, afegeixen.

La selecció de les obres ha sigut realitzada per Juan López-Trigo; l’advocat i col·leccionista d’art Carlos Pascual i el professor de la Universitat de València Juan Viña, tots dos patrons de la Fundación Cañada Blanch; Kosme de Barañano, catedràtic d’Història de l’Art de la Universitat Miguel Hernández d’Elx; Lorena Corral, historiadora de l’art, comissària independent i directora de la Col·lecció d’Art Contemporani de la Fundación Coca-Cola; i Norberto Piqueras, coordinador d’Exposicions del Centre Cultural La Nau. Aquest jurat ha seleccionat l’obra de Juan Olivares per unanimitat.

En la pintura d’aquest artista de Catarroja, segons la defineix Rosa Ulpiano, “es percep un efecte ‘collage’ per les capes que li donen forma i per les diferents peces que van component l’obra. El seu procés creatiu està relacionat amb els ritmes i experiències d’allò vital, en el qual el temps és un component indispensable en el resultat final. Olivares troba inspiració en el cinema, en el jazz i en la poesia”.

Més informació i horaris de visita

Data d'actualització: 24 de Maig de 2016

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar