Estàs a: > > El Jardí Botànic de la Universitat convida a recórrer una expedició expositiva per als sentits

El Jardí Botànic de la Universitat convida a recórrer una expedició expositiva per als sentits

Sergio Allevato

Sergio Allevato

Fins el 2 de maig
La Universitat de València ha inaugurat Algo más, una exposició en què els artistes José Antonio Orts, Nieves Torralba i Sergio Allevato ocupen els espais del Jardí Botànic amb aquarel·les, dibuixos i unes originals instal·lacions que estimulen els sentits de l'espectador amb aquesta singular expedició pel remarcable espai natural de la Universitat.

Comissariada per Wilson Lazaro, comissari del Museu Bispo do Rosário Arte Contemporáneo de Rio de Janeiro, Brasil, l'espectador hi podrà veure des de peces escultòriques en forma de planta i insectes de sofisticada base tecnològica que emeten llum i so -i que al seu torn són sensibles a les condicions meteorològiques i a la presència dels visitants- , juntament amb aquarel·les i dibuixos que fan referència a la naturalesa i que potser no són el que semblen.

"Els artistes es converteixen en descobridors i actuen d'investigadors botànics en un jardí que arriba a convertir-se en el quart artista d'aquesta expedició pel fet que la seua arquitectura vegetal, els arbres i les plantes, està juxtaposada a l'obra dels artistes i evoluciona dia a dia segons les condicions meteorològiques i la presència de persones". "Pretenem que siga un autèntic gabinet de curiositats en el qual el visitant es quede sorprès en visitar l'exposició".

L'expedició Algo más convida a entrar des de fora del Jardí, ja que a la façana s'han col·locat unes làmines de Sergio Allevato que animen a iniciar "aquesta exposició dels sentits que uneix art i natura", segons el comissari. Aquesta és la primera estació de les set en què es divideix l'"expedició expositiva".

La segona, l'ineludible punt de tota expedició, també la d'aquesta "expedició expositiva", és la sala d'exposicions del Jardí Botànic. Aquest és l'únic punt en què conflueixen els tres artistes, ja que en eixir de la sala cada u emprèn en solitari el seu itinerari en la marxa. A la sala es presenten més d'una vintena d'obres.

Hi comparteixen espai les originals orquídies de José Antonio Orts. El valencià planteja unes originals orquídies-escultura que s'il·luminen a l'espai en prendre l'energia de l'aigua. També s'hi poden contemplar les flors imaginades per Nieves Torralba. L'artista valenciana, amb els seus tres grafits, quatre escriptures cal·ligràfiques i cinc puntes d'argent recrea unes flors que qualifica de "duresa glacial" i que ha realitzat expressament per al Botànic; junt a aquestes, el seus quans de dibuix i escriptura. La sala també acull les aquarel·les del brasiler Sergio Allevato, imatges que podrien semblar les d'un botànic, però que al llarg del recorregut l'espectador veurà que són les classificacions d'un artista i no les d'un botànic, i per això entre les fulles hi ha una mena de denúncia del que imposa la gran potència.

Com un dels objectius de l'exposició també és la d'estimular els sentits a través d'aquesta singular expedició, juntament amb els objectes artístics, la sala també acull dues taules des de les quals el visitant pot estimular els sentits de l'olor i el tacte, una vitrina en què s'explica l'estructura de les plantes i plafons explicatius del funcionament dels sentits.

La tercera i quarta parada de l'expedició expositiva ap

Data d'actualització: 15 d'Abril de 2010

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar