Estàs a: > > La Universitat i la SECC inauguren una exposició sobre l’art salvat de la Guerra Civil

La Universitat i la SECC inauguren una exposició sobre l’art salvat de la Guerra Civil

Art Salvat

Art Salvat

L'exposició Art salvat. 70è aniversari del salvament del patrimoni artístic espanyol i de la intervenció internacional, organitzada per la Societat Estatal de Commemoracions Culturals (SECC) amb la col·laboració de la Universitat de València, recupera i difon una de les històries més apassionants de la guerra civil: la protecció i l'evacuació del patrimoni artístic realitzades pel govern de la República, així com la intervenció del Comitè Internacional per al Salvament dels Tresors d'Art Espanyols, per evitar-ne la destrucció i garantir-ne la conservació.

La mostra, que s'emmarca en el programa d'activitats organitzades amb motiu de la Presidència espanyola de la Unió Europea, es podrà veure des d'avui fins al 30 de maig al claustre major del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.

Després d'exposar-se a l'esplanada del Museu del Prado a Madrid, l'exposició Art salvat, que és comissariada per Arturo Colorado Castellary, professor d'Història i Anàlisi de l'Art Visual de la Facultat de Ciències de la Informació de la Universitat Complutense de Madrid, arriba ara a València seguint així l'itinerari recorregut per les obres durant la contesa i exposant-se a les ciutats que com a seu van acollir el patrimoni artístic espanyol salvat per la Segona República Espanyola.

L'exposició es podrà visitar a Barcelona i Figueres, últims llocs en què van ser custodiades abans de ser evacuades a Ginebra gràcies a la intervenció del Comitè Internacional per al Salvament dels Tresors d'Art Espanyols el febrer del 1939.

L'exposició, que és concebuda per ser instal·lada en un espai urbà amb l'objectiu de popularitzar l'evacuació del patrimoni artístic nacional, està plantejada amb un disseny creatiu i innovador perquè el visitant se senta immers en les dramàtiques circumstàncies que van envoltar aquesta tasca i els perills i les dificultats que van haver d'afrontar els membres de la Junta del Tresor Artístic i del Comitè Internacional.

 


Documents adjunts:
Data d'actualització: 22 d'Abril de 2010

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar