Estàs a: > > La col·lecció d’art Martínez Guerricabeitia, ara a un colp de click

La col·lecció d’art Martínez Guerricabeitia, ara a un colp de click

La col·lecció Martínez Guerricabeitia de la Universitat de València és ara més accessible que mai, ja que el fons de la col·lecció es pot consultar en el catàleg raonat que està disponible ja en la xarxa, en concret, en la web del Patronat Martínez Guerricabeitia (accés directe al catàleg).

La Universitat de València es converteix així en la segona institució cultural valenciana, després de l'IVAM, a difondre en línia part del seu patrimoni artístic. En aquest cas, la col·lecció Guerricabeitia, que és el fons d'art contemporani més destacable entre les universitats espanyoles.

A partir d'ara, tots els internautes interessats a consultar la col·lecció podran fer-ho en la pàgina web del Patronat Martínez Guerricabeitia. En aquesta pàgina, que és gestionada per la Fundació General de la Universitat, està penjada l'edició en línia del catàleg raonat.

En la web, sense necessitat de desplaçar-se a cap biblioteca, l'internauta té al seu abast un ampli volum de 491 pàgines en gran format que conté les fitxes completes de totes les obres donades per Jesús Martínez Guerricabeitia a la Universitat de València el juliol de 1999.

En total s'hi cataloguen 129 obres úniques (entre pintures, dibuixos i alguna fotografia), més 274 exemplars d'obra seriada (principalment, serigrafies i aiguaforts). Aquest conjunt mostra una panoràmica de l'art espanyol de la segona meitat del segle XX a través de dos-cents artistes, especialment aquells que han cultivat la figuració de contingut social i polític, com ara Anzo, Arroyo, Canogar, Equip Crònica, Genovés, Heras, Villalba i Vostell.

Amb la fitxa va un detallat i extens comentari de l'obra en el context de la trajectòria completa de l'autor corresponent. Aquests textos aporten informacions puntuals inèdites molt pràctiques per a qualsevol persona que vulga tenir una informació detallada de la col·lecció.

El catàleg raonat, que ara també es pot consultar en la xarxa, és el fruit de la investigació duta a terme per José Martín Martínez, professor titular del Departament d'Història de l'Art de la Universitat de València i especialista en art contemporani espanyol, que ha comptat amb la col·laboració de Lydia Frasquet Bellver, llicenciada en història de l'art i conservadora del Patronat Martínez Guerricabeitia.


Data d'actualització: 8 de Juny de 2010

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar