Estàs a: > > La Universitat celebra Expocičncia 2016

La Universitat celebra Expocičncia 2016

Imatge arxiu Expocičncia.

Imatge arxiu Expocičncia.

La VIII edició d’Expocičncia se celebrŕ el passat 28 de maig, dissabte, de 10 a 14 hores, al Parc Científic de la Universitat de Valčncia. Per a la cita, els científics i els empresaris d’aquest espai per a la innovació obriren els seus laboratoris i instalacions amb l’objectiu d’apropar el coneixement al públic en general i transmetre el paper que juga la cičncia en la societat actual. Expocičncia 2016 posŕ a l’abast del públic més de de 70 actividats que oferiren una jornada de diversió científica.

Expociència és la jornada de portes obertes del Parc Científic, l’ecosistema d’Innovació de la Universitat de València, i un lloc on científics i empresaris treballen per tal de fer efectiva la transferència del coneixement al sector productiu i a la societat. Com cada any, el Parc organitza la seua festa de la ciència, la tecnologia i la innovació, amb la finalitat de mostrar al públic en general la seua activitat investigadora. I ho fa d’una manera festiva al llarg del matí d’un dissabte del mes de maig.

Enguany, l’organització va preparar més de 70 propostes lúdiques i divulgatives a l’abast de tothom. A més de les activitats que els instituts de recerca, les empreses i l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE) ofereixen cada any, la festa comptà amb la participació de diferents centres i departaments del Campus de Burjassot-Paterna.

Hi hagué tallers de física, de química, d’astronomia, de robòtica o de medi ambient, entre moltes activitats i experiments per a gaudir de la ciència. Els més menuts buscaren antimatèria dins una piscina de boles, mentre que especialistes en contaminació lumínica feren que els participants prenguen consciència dels perills que aquesta suposa en molts aspectes de la vida. Activitats al voltant de la química, de la tecnologia, com ara emprar microorganismes innocus per a dibuixar, o iniciar-se en la gastrociència a la manera dels grans xefs –aprenent a elaborar ous d’orxata, cucs de suc i galetes tan peculiars que ens faren tirar fum pel nas– són algunes de les activitats que se sumaren a altres ja clàssiques i sempre exitoses, com la fabricació d’un Blandiblú colorit i fluorescent, el tradicional llançament de coets, disputar un partit de futbol amb robots de Lego, observar la morfologia de les cèl·lules o detectar la radioactivitat ambiental. Enguany, Expociència recuperà la visita als aquaris que la Universitat de València destina a la investigació marina, instal·lacions d’especial interés en aqüicultura que suscitaren la curiositat dels assistents.

Expociència és l’activitat de divulgació científica de la Universitat de València que més èxit té entre el públic de la Comunitat Valenciana, una festa per a xiquets i grans, on es mostra la ciència des de la proximitat.

Organitzada pel Parc Científic, Expociència comptà amb la col·laboració de la Universitat de València i del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), així com amb el suport de la Generalitat Valenciana.

Tota la informació a www.expociencia.org

Tot el seguiment a www.facebook.com/expociencia.pcuv

Data d'actualització: 29 de Maig de 2016
Publicat en: Agenda, Institucional, Agenda

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar