Estàs a: > > Una exposició fotogràfica a La Nau recupera la tècnica pesquera de l’Almadrava

Una exposició fotogràfica a La Nau recupera la tècnica pesquera de l’Almadrava

Fotografia que es podrà veure a la mostra sobre l´almadrava.

Fotografia que es podrà veure a la mostra sobre l´almadrava.

De l’àrab andalusí ‘lloc on es colpeja o lluita’, l’almadrava és una tècnica de pesca emprada des de temps immemorials al sud de la península Ibèrica, allà on es troben les aigües de l’oceà Atlàntic i de la mar Mediterrània. Una exposició amb fotografies de Jaume Fuster, inaugurada a la Sala Oberta del Centre Cultural La Nau, recupera aquesta espectacular batalla entre peixos i humans.

A través de 31 impactants panoràmiques en blanc i negre, el fotògraf Jaume Fuster relata el seu viatge a l’art de pesca més antic de la Mediterrània. Guiat per l’almadraver Jacinto Vaello, segueix la ruta traçada pel cicle vital de les grans tonyines i convida a conéixer els mateixos rituals, olors i sons viscuts per generacions i generacions d’almadravers.

El treball de Fuster sobre l’alamadrava està editat al llibre ‘Almadraba’ publicat en 2015 per la Universitat de València, on un conjunt de textos completa i aprofundeix en el relat de les imatges.

A l’exposició, que estarà a la Sala Oberta del Centre Cultural La Nau fins l’11 de setembre, es mostraran també algunes maquetes de vaixells i objectes antics relacionats amb aquest art pesquer.

Jaume Fuster (Benidorm 1970)
Professor de Fotografia Artística a l’Escola d’Art Superior de Disseny de València. Doctor per la Universitat Politècnica de València en el Departament de Comunicació Audiovisual, Documentació i Història de l’Art. Llicenciat en Ciències de la Informació, Imatge Visual i Auditiva. Universitat Politècnica de València. Entre 2002 i 2006, productor en RTVV, Departament de Planificació i Desenvolupament Audiovisual. Entre 1997 i 2002, operador de càmera a RTVV, Canal 9.

Més informació i horari de visita

Data d'actualització: 10 de Juny de 2016

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar