Estàs a: > > Segona visita al barri de Velluters i el seu Col·legi de l’Art Major de la Seda

Segona visita al barri de Velluters i el seu Col·legi de l’Art Major de la Seda

Col·legi Art Major de la Seda de València

Col·legi Art Major de la Seda de València

En el marc de l’Any de la Ruta de la Seda 2016, Alumni UV i el Club de Viatges Fil-per-Randa visiten aquest dissabte, 24 de setembre, el barri de Velluters i el seu Col·legi de l’Art Major de la Seda per segona vegada en dos mesos. La inscripció continua oberta.

El grup passejarà pel Pilar i Santa Llúcia, i admiraran el paviment de rajoles del segle XVIII amb l’al·legoria de la Fama envoltada per les quatre parts del món.

La immigració d’artesans genovesos va portar a València noves tècniques en la confecció de la seda. Als camps valencians s’estengué el cultiu de la morera destinat a alimentar els cucs de seda, i al segle XVIII la sederia va arribar a convertir-se en la gran indústria de la ciutat il·lustrada amb 3.800 telers només al barri de Velluters. En 1686, l’antic Gremi de Velluters es va convertir en l’actual Col·legi de l’Art Major de la Seda.

La visita, organitzada pel Club de Viatges Fil-per-Randa, estarà guiada per Joan V. Candel i Enric Català. Les persones inscrites es concentraran a les 9:45 hores a la porta del Col·legi de l’Art Major de la Seda. El preu de la visita és de 15 euros i inclou tiquet i esmorzar.

Cal realitzar la inscripció a través del web www.fil-per-randa.com

Documents adjunts:
Data d'actualització: 22 de Setembre de 2016
Publicat en: Agenda, Noticies, Agenda

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar