El festival Serenates oferirÓ vuit concerts al claustre de la Universitat
Estás en: > > El festival Serenates oferirÓ vuit concerts al claustre de la Universitat

El festival Serenates oferirÓ vuit concerts al claustre de la Universitat

Se celebra del 25 de juny al 4 de juliol

Un any més torna la música al claustre de la Universitat de València, al Centre Cultural La Nau de la Universitat. Des que fa més de tres dècades sorgira el festival Serenates, organitzat conjuntament per la Universitat de Valencia i l'Institut Valencià de la Música (IVM), el públic valencià pot gaudir cada any de concerts gratuïts de diferents gèneres: música contemporània, coral, jazz, folk i música antiga, al claustre universitari.

A més de ser una suggerent opció per al públic, aquest festival constitueix una plataforma perquè formacions valencianes estrenen les seues obres, difonguen peces d'arxius musicals inèdits o fins i tot debuten a l'escenari. En l'edició passada, més de 5.000 persones van gaudir d'aquest certamen estival.

En aquesta edició se celebraran vuit concerts del 25 de juny al 4 de juliol. La programació d'aquest any destaca pel seu eclecticisme, ja que aborda estils musicals ben diferents, que inclou des de l'època medieval fins a l'actualitat. Una diversitat que també s'aprecia en les formacions participants, que destaquen per la seua gran heterogeneïtat. En el festival participa des d'una orquestra simfònica fins a un cantautor, a més de formacions musicals de diferent caire. Tanmateix, sí que hi ha un referent comú: totes les agrupacions del festival són valencianes.

Tots els concerts se celebren a les 22.30 hores i les entrades gratuïtes s'adquireixen des d'una hora abans a la consergeria de La Nau (c/ de la Universitat, 2).

L'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València obrirà la programació del festival amb un concert dividit en dues parts. En la primera, el Concert per a violoncel i orquestra número 1 en la menor de Charles Camille Saint-Saëns, serà solista el jove violoncel•lista valencià Salvador Bolón. En la segona part del programa presentaran la suite simfònica de Sherezade, de Rimski-Kórsakov, inspirada en cèlebre recopilació de contes àrabs de Les mil i una nits.

El dia 26, el grup de percussió Amores establirà una dialèctica musical en el seu programa entre el músic contemporani Karlheinz Stockhausen i el rock de Frank Zappa.

Un dia després, el 27, actuarà l'Orfeó Universitari de València. L'agrupació universitària dedicarà la primera part del seu concert a la polifonia religiosa, mentre la segona es basa en música popular de diferents nacionalitats.

El 28 de juny actuarà Winds Ensemble Instrumental, una formació que difon la música de cambra i els integrants de la qual procedeixen de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València. En el seu programa faran obres d'un octet de vent del segle XIX.

El Cor de la Generalitat Valenciana, dirigit per Francesc Perales, intervindrà el dia 29 en un concert que en la primera part proposarà un recorregut per la música religiosa espanyola, italiana i alemanya entre el Renaixement i el Romanticisme, i en la segona, obres d'autors de diversos països, tots del segle XX, entre les quals es destaquen peces de Copland i Britten, poc freqüents en les programacions corals atesa la seua dificultat.

D'altra banda, un dia després, el 30, Victoria Musicae, una formació que persegueix difondre la música vocal de l'edat mitjana, el Renaixement i el Barroc, ret homenatge a la dinastia Bach per la seua contribució transcendental a la història de la música.

Ja el mes de juliol es reprèn el cicle de Serena

Documentos adjuntos:
Fecha de actualización: 21 de Diciembre de 2012
Published in: M˙sica, Principal

This site uses cookies for statistical purposes and to enhance your navigation. Learn more

Aceptar / Acceptar