Estàs a: > > Paco Muñoz actuarà dissabte en Serenates al Claustre de la Universitat

Paco Muñoz actuarà dissabte en Serenates al Claustre de la Universitat

El cantautor valencià Paco Muñoz serà el protagonista dissabte dia 3 de juliol del cicle Serenates, que la Universitat i l'Institut Valencià de la Música organitzen conjuntament al Claustre del Centre Cultural La Nau.

Des del passat dia 25 de juny, ambdues institucions han programat vuit concerts de diferents estils musicals que han permès al públic valencià gaudir de la música de manera gratuïta i des d'un lloc tan singular com el claustre de l'edifici històric de la Universitat de València. Tanmateix, sí que hi ha hagut un referent comú: totes les agrupacions del festival són valencianes.

La nit del dissabte Paco Muñoz interpretarà el seu últim treball Com suau adéu, que es va gravar quan va interrompre, per la seua malaltia del cor, la gira d'acomiadament prevista per al 2008, quan va anunciar que s'acomiadava de la cançó i dels escenaris, i que aplega una vintena de cançons que resumeixen tota la seua trajectòria artística i vital.

Aquest concert de Serenates és, doncs, un dels últims que oferirà una de les figures més importants de la Nova Cançó i que ha estat veu de referència per a moltes generacions de valencians. Un disc doble de comiat, que reuneix les seues cançons més destacades i que suposa el comiat d'una veu emblemàtica i única.

El cantautor valencià estarà acompanyat d'Enric Murillo (piano, acordió, teclats i veu), César Murillo (baix elèctric i guitarra), J. Ángel Murillo (bateria i percussions), Dani Flors (guitarres), Francisco Blanco 'Latino' (saxo, flautes i percussions), Ada Murillo (teclats i veu), i Miri Giner, Magda Roig, Javi López i Alex Esteban (veus)

Paco Muñoz (València 1939)

Va donar els primers recitals en 1975, però és el 4 de novembre de 1976 que fa la presentació oficial a València al Teatre Micalet. Des d'aleshores realitza tot un seguit de concerts per totes les comarques valencianes. Ha actuat a París, Madrid, Itàlia, Sevilla a l'Expo del 92, Barcelona...
Ha compartit escenari amb Joan Manuel Serrat, Luis Eduardo Aute, Labordeta, Luis Pastor, Quintín Cabrera, Quilapayún, Dyango, Meneses, El Cabrero, Gwendal, Ovidi Montllor, Lluís Miquel, Raimon, Al Tall, Carraixet i quasi tots els cantants valencians.


Cal destacar la seua producció destinada als xiquets i de referència per a la docència primària i secundària, on desenvolupa una tasca de recuperació i difusió de la cançó popular i tradicional en valencià. En 1986, a la plaça de bous de València, actua en el festival per als xiquets de la Diputació de València, amb més de 16.000 xiquets i xiquetes de 110 col·legis, i en 1995, al passeig de l'Albereda de València, davant de més de 20.000 xiquets i xiquetes, on es va fer el mural de Xavier Mariscal per la llengua.


Ha posat música a textos de poetes com Vicent Andrés Estellés i Miquel Martí i Pol de forma especial, i d'altres com Lluís Guarner, Màrius Torres, Xavier Casp, Teodor Llorente, Joaquim Horta o Ovidi Montllor.

 


Data d'actualització: 5 de Juliol de 2010
Publicat en: Música

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar