Estàs a: > > El 70,9% dels titulats de la Universitat ocupats té un treball relacionat amb els seus estudis

El 70,9% dels titulats de la Universitat ocupats té un treball relacionat amb els seus estudis

estudiando-opal

estudiando-opal

Segons el Segon Estudi d’Inserció Laboral dels Titulats de la Universitat de València

 

L'Observatori d'Inserció Professional i Assessorament Laboral (OPAL) de la Universitat de València ha realitzat el Segon Estudi d'Inserció Laboral de Titulats (EIL). Segons els resultats de l'estudi, el 88,9% dels titulats actius estaven ocupats en el moment de realització de l'enquesta (entre desembre del 2007 i juny del 2009), encara que aquesta taxa d'ocupació varia a través de les àrees acadèmiques: en Ensenyaments Tècnics estaven ocupats el 94,3%; en Ciències de l'Educació el 93,8%; en Ciències de la Salut el 93,1%; en Ciències Bàsiques el 89,5%; en Ciències Socials el 86,1%; i en Humanitats el 86,1%.

Entre els titulats ocupats, el 70,9% tenia un treball de qualitat (és a dir, bastant o molt relacionat amb la seua titulació, i que requereix estudis universitaris). Aquest percentatge varia també en funció de l'àrea acadèmica. En el cas de les Ciències de la Salut el tenia el 90,4% dels treballadors; en Ciències de l'Educació el 79,6%; en Ensenyaments Tècnics el 72,8%; en Ciències Bàsiques el 72,3%; en Ciències Socials el 65,1%; i en Humanitats el 57,0%.

Finalment, els titulats que estaven ocupats en el moment de l'enquesta presenten una satisfacció laboral mitjana de 7,5 en una escala que oscil•la entre 0 (totalment insatisfet) i 10 (totalment satisfet). La satisfacció laboral variava lleugerament a través de les àrees acadèmiques: Ciències de l'Educació (8,0), Ensenyaments Tècnics (7,6), Ciències Socials (7,5), Ciències de la Salut (7,5), Ciències Bàsiques (7,3) i Humanitats (7,2).

El treball de camp d'aquesta segona edició de l'estudi es va realitzar en tres onades (desembre 2007-gener 2008, novembre de 2008, i maig-juny 2009). Es va utilitzar una mostra representativa de 7.616 titulats de 57 titulacions, que havien acabat els seus estudis entre els anys 2002 i 2006.

L'estudi analitza un ampli rang de variables relacionades amb la inserció laboral dels titulats de la Universitat, els resultats del qual estaran disponibles pròximament en la web del OPAL (http://www.fundacio.es/opal/AreaAnalisi.asp). En l'estudi es destaquen els resultats referits a la taxa d'ocupació en el moment de l'enquesta, la qualitat de l'ocupació, i el grau de satisfacció dels titulats amb el mateix.


Data d'actualització: 7 de Setembre de 2010

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar