Estàs a: > > El debat sobre la comarcalització valenciana clou la Universitat d’Estiu de Gandia

El debat sobre la comarcalització valenciana clou la Universitat d’Estiu de Gandia

Alumnes en un curs de la 33a UEG.

Alumnes en un curs de la 33a UEG.

La sala d’actes de la Casa de Cultura Marqués González de Quirós va acollir, el passat 26 de juliol, la cloenda de la 33a edició de la Universitat d’Estiu de Gandia (UEG): una taula redona amb el títol ‘La comarcalització valenciana, oportunitat o necessitat’, que va moderar pel professor de Geografia de la Universitat de València Joan Carles Membrado.

El debat comptà amb la participació del director general d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge de la Generalitat, Josep Lluís Ferrando; el vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, Jorge Hermosilla; la diputada provincial de Mancomunitats i Comarcalització, Diana Morant; i la regidora de Territori a l’Ajuntament de Dénia i geògrafa, Maria Josep Ripoll.

Ferrando abordà quins són els projectes polítics del nou govern per a l’organització territorial valenciana. El vicerector Jorge Hermosilla donà la seua visió acadèmica com a expert en territori. Així mateix, Morant exposà el plantejament de la Diputació de València sobre aquesta qüestió, mentre que Maria Josep Ripoll centrà la seua atenció en el debat sobre les comarques centrals.

D’altra banda, el 25 de juliol, van tindre lloc els últims cursos de la UEG sobre ‘Aproximació al patrimoni cultural de les comarques centrals valencianes’ i ‘Introducció al ‘Mindfulness’ a l’empresa: cap a una gestió positiva de l’estrés i el lideratge’.

En acabar l’activitat formativa, l’espai de debat i reflexió que proposà aquesta taula redona sobre la situació de les comarques centrals posà el punt i final a l’edició d’enguany, que ha comptat amb més de 400 alumnes matriculats i centenars d’assistents a les diverses activitats obertes, com les Nits o les ponències, presentacions i taules redones.

Data d'actualització: 29 de Juliol de 2016

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar