Estàs a: > > Dos cursos sobre ‘mindfulness’ en l’empresa i el patrimoni cultural de les comarques centrals acomiaden la UEG de 2016

Dos cursos sobre ‘mindfulness’ en l’empresa i el patrimoni cultural de les comarques centrals acomiaden la UEG de 2016

La professora Sajardo i el professor Soler.

La professora Sajardo i el professor Soler.

La Universitat d’Estiu de Gandia (UEG) s’acomiada de l’edició de 2016 amb sengles cursos sobre ‘mindfulness’ en l’empresa i patrimoni cultural a les comarques centrals del País Valencià. Les accions formatives han estat presentades aquest dilluns en roda de premsa pels seus responsables.

La UEG ha représ així, un any més, l’activitat formativa en habilitats personals a través del ‘Mindfulness’. La professora del Departament d’Economia Aplicada i màster en Coach professional Antonia Sajardo i el metge Juan José Soler han explicat als mitjans en roda de premsa el contingut del curs de la UEG que imparteixen amb el títol ‘Introducció al Mindfulness en l’empresa: cap a una gestió positiva de l’estrés i el lideratge’.

Segons ha assenyalat la professora Sajardo, el ‘Mindfulness’ és un concepte psicològic que utilitza tècniques meditatives orientals de fa 2.500 anys resituant-les al context actual occidental. Aquesta tècnica, aplicada al món laboral i de l’empresa, permet previndre l’alt índex de patologies vinculades amb l’estrés i les situacions que l’envolten. “Fins ara hem tingut una medicina purament assistencial que ens ha fet arribar al problema quan ja s’havia produït”, ha apuntat Juan José Soler.

El ‘Mindfulness’ o ‘consciència present’ permet ensenyar als treballadors i directius habilitats personals per a augmentar el seu nivell de salut, controlar-la i millorar el seu rendiment. “Vivim en un món hiperconnectat, amb el món laboral, personal o social entremesclats, generant-nos continues interferències i estrés”. Sajardo també ha matisat que l’estrés és un bon indicador de proactivitat i només es converteix en un factor de risc quan se sobrepassa el nivell assimilable per l’organisme. “És en aquest moment on acumulem patologies vàries, com ara dèficit de son, dificultat en la presa de decisions, etcètera”, ha afegit.

En aquest sentit, aquesta tècnica ajuda a la gestió positiva de l’estrés en l’empresa i permet fins i tot crear ‘líders inspirats’ “capaços de ressonar amb els seus col·laboradors”, ha dit Antonia Sajardo. Entre d’altres beneficis, el ‘Mindfulness’ permet aprofundir en l’autoconeixement i autocontrol, major empatia i capacitat cognitiva i millor rendiment acadèmic. “Un treballador implicat és un treballador productiu”, ha subratllat.

Per últim, la professora Sajardo ha manifestat que cursos com aquest, organitzat a la Universitat d’Estiu de Gandia, ajuden a fomentar i impulsar l’ús d’aquesta tècnica al món de l’empresa i a la societat. Altres activitats formatives en la mateixa línia es realitzen a l’Institut Universitari Polibenestar o al Departament d’Economia Aplicada de la Universitat de València.

Anàlisi del patrimoni cultural de les comarques centrals valencianes
Per la seua banda, el professor d’Història de l’Art de la Universitat de València Adrià Besó ha comparegut en roda de premsa per a informar del contingut del curs que coordina el títol del qual és ‘Aproximació al patrimoni cultural de les comarques centrals valencianes’. Besó ha explicat que l’objectiu del curs és oferir una visió general de les diverses tipologies patrimonials a l’entorn de les comarques centrals.

“Aquest curs intenta abordar la situació patrimonial de les comarques centrals valencianes des de les diferents vessants i àmbits que hui dia comprén el patrimoni cultural”. Besó ha afegit, en aquest sentit, que per aconseguir aquesta visió global la formació s’ha dividit en cinc blocs temàtics.

“Tractarem el patrimoni artístic en el sentit més clàssic del patrimoni cultural, però també noves incorporacions a aquesta concepció com l’obra pública”. El professor Besó ha manifestat que les comarques centrals són riques pel que fa al patrimoni monumental artístic, “el primer conjunt cultural que va tindre una valoració patrimonial com a tal”, ha afegit.

Dirigit de manera exclusiva a alumnes del programa Unisocietat i Unimajors, ha comptat entre el seu grup docent amb el director del Centre Internacional i de la Universitat d’Estiu, Emili Aura, que ha estat l’encarregat d’obrir la jornada amb una classe sobre el patrimoni arqueològic de les comarques centrals, juntament amb l’arqueòleg Carles Miret.

Besó ha incidit en la importància dels paisatges de les comarques centrals també com a béns culturals. “Són paisatges culturals creats per la intervenció humana sobre un medi natural”, ha dit.

Finalment es tractarà la patrimonialització de la festa popular, especialment la candidatura de les Falles com a Patrimoni Mundial de la Humanitat de la UNESCO. “És una festa molt arrelada no només a València i el seu entorn, sinó també en molts pobles del País Valencià, i per descomptat a les comarques centrals”, ha afirmat Besó.

El curs ‘Aproximació al patrimoni cultural de les comarques centrals valencianes’ reprén així l’assignatura ‘Patrimoni valencià’ que han seguit al llarg de l’any els alumnes dels programes Unimajors i Unisocietat. Amb més de 150 matriculats, la formació s’ha impartit a la sala d’actes de la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós en lloc de la seu habitual del Centre Internacional de Gandia del carrer Tossal.

Data d'actualització: 25 de Juliol de 2016

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar