Estàs a: > > Alumnes de ciències socials, jurídiques i de la salut, els més nombrosos a la 33a edició de la UEG

Alumnes de ciències socials, jurídiques i de la salut, els més nombrosos a la 33a edició de la UEG

Esquerra a dreta: Diana Morant, Emili Aura i Jorge Hermosilla.

Esquerra a dreta: Diana Morant, Emili Aura i Jorge Hermosilla.

La 33a edició de la Universitat d’Estiu de Gandia (UEG) finalitzà el passat 26 de juliol amb una taula redona de reflexió sobre la comarcalització valenciana. El director del Centre Internacional de Gandia, Emili Aura, ha informat que a l’edició d’enguany s’ha mantingut la dinàmica en l’oferta formativa i matrícula d’anys anteriors amb més de 400 alumnes.

J. Emili Aura ha fet balanç de la UEG 2016 i ha qualificat com a “molt profitosos” aquests set dies de cursos, espais de debat i activitats culturals”. Aura ha subratllat, a més, la nombrosa afluència de públic a les diferents activitats obertes.

Entre els cursos que han despertat major interés destaquen els vinculats amb el desenvolupament personal i la salut, així com amb territori i governança. Per àrees de coneixement, els alumnes de ciències socials, jurídiques i de la salut completen la major part de matrícules amb un terç del total.

Sota el lema ‘L’organització territorial. De l’escala local a la global’, el catedràtic en Geografia Humana Joan Romero inaugurava el passat dilluns 18 de juliol aquesta UEG assenyalant que allò global es concreta en allò local en un món on les diferents escales semblen estar desconnectades i que exigeix combatre la fractura social i les desigualtats profundes entre la població.

Respecte a les taules redones, s’han analitzat les diferents escales que resumeixen el títol d’enguany, abordant des de la qüestió europea, la immigració i els refugiats, així com l’economia sostenible.

El curs ‘Aproximació al patrimoni cultural de les comarques centrals valencianes’, dirigit de manera exclusiva a alumnes d’Unisocietat i Unimajors, ha comptat entre el seu grup docent amb el director del Centre Internacional de Gandia i ha sigut un dels més nombrosos, amb més de 150 assistents entre els quals es troben alumnes del programa Unisocietat de Cullera, Ontinyent, Quart de Poblet i L’Eliana.

Dins de les diferents taules redones i conferències, s’ha dedicat una jornada a girar la vista 30 anys enrere a través de la presentació del llibre recopilatori de tres dècades de la UEG que, per mig de més de 200 fotografies i 188 pàgines, narra anècdotes, històries i experiències de centenars de persones que han viscut la Universitat d’Estiu de Gandia en primera persona.

Quant a la futura edició de la UEG de 2017, Aura ha manifestat que ja s’està treballant en la seua organització. “Revisarem el model actual, aprofundint en la incorporació de novetats i la recerca de públics d’altres sectors, per a fer d’aquesta escola d’estiu un espai d’encontres, formació i saber lligat a les noves realitats socials i al seu temps”, ha conclòs.

Data d'actualització: 2 de Setembre de 2016

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar