Estàs a: > > Alumni UV arranca el nou curs amb visites guiades a exposicions, gastronomia, art medieval i passejades culturals

Alumni UV arranca el nou curs amb visites guiades a exposicions, gastronomia, art medieval i passejades culturals

Artur Heras.

Artur Heras.

La programació d’Alumni UV per al setembre ve carregada d’activitat: una visita guiada a l´exposició d’Artur Heras al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, una nova edició del Club Gastronòmic, art medieval i dues passejades culturals pel cor de la ciutat conformen el calendari del mes.

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València acull una de les exposicions més importants de l’artista valencià Artur Heras. El col·lectiu Alumni UV vol brindar l’oportunitat als seus membres de fer una visita guiada gratuïta a la mostra, a càrrec del comissari de l´exposició, Josep Salvador. La visita està programada per al dia 13 de setembre, a les 18:30 hores, i caldrà inscriure-s’hi abans, a partir del pròxim dia 1.

En aquesta exposició, Heras reflexiona sobre els conceptes de la no-ficció en la pintura. La mostra, que organitza el Vicerectorat de Cultura i Igualtat, reuneix en dues grans sales -Acadèmia i Estudi General- 400 obres de l’últim període del pintor i està comissariada per Josep Salvador en estreta col·laboració amb l’artista.

Estructurada en dos blocs, titulats ‘Les emocions’ i ‘Laboratori’, aquesta proposta expositiva recrea el terme de la “no-ficció”, pres de la literatura que servia per definir la cerca del verisme, i que es diferencia d’altres gèneres més hermètics o escapistes. Com en la literatura, segons assenyala l’artista, “la pintura està històricament associada a la ficció i en qualsevol cas, tant en les històries inventades com en la transcripció d’un fet real, aquesta construcció es fa a través del llenguatge”.

D’altra banda, organitzades amb el suport de Fil-per-Randa, es troben al setembre les activitats ‘Restauracions discutides. València de cartó pedra’ (dia 17) i ‘El barri de Velluters. Col·legi de l’Art Major de la Seda’ (dia 24), dins del cicle ‘València, per dins i per fora’; i ‘Carrícola. L’espai d’art medieval’ i ‘Ermites medievals de la Costera. Panorames d’altura. Arquitectura popular’, el dia 25.

En la València de cartó pedra, els visitants recorreran el Jardí de l’Hospital i la plaça de Sant Agustí, coneixeran la sala de la Gallera, la plaça Rodona, Santa Caterina, el Palau Borja i la seu dels grups parlamentaris; mentre que la visita al barri de Velluters es repeteix després de l’èxit que va obtindre aquesta proposta en el primer semestre del 2016 amb un recorregut guiat al recentment restaurat Col·legi de l’Art Major de la Seda.

Quant a les eixides per la província, Alumni UV es desplaçarà a Carrícola, a la Vall d’Albaida, on es farà un passeig rural pel barranc del Castell fins a l’anomenada Font dels Unflats, i pel barranc de l’Arcà, ornamentat amb peces de gran interés. Així mateix, una segona excursió el mateix dia recorrerà les ermites medievals de la Costera, on els viatgers s’acostaran a l’arquitectura popular mitjançant un passeig rural que inclou una degustació del plat típic de la comarca: un exquisit arròs al forn.

Una nova edició del Club Gastronòmic
Al setembre, el col·lectiu de la Universitat de València reprén també l’activitat del seu Club Gastronòmic, organitzat juntament amb Valencia Club Cocina. Aquest mes, els membres del Club gaudiran de l’essència de les ostres, “un plaer per als sentits”, afirmen des de l’organització. El Club, convocat el dia 14, a les 19:30 hores, s’endinsarà en l’explotació d’aquest saborós mol·lusc, del qual estudiaran els tipus i les seues característiques alimentàries. Es tastarà ostra al natural de dues classes per tal de saber diferenciar-les i tindre criteri a l’hora de seleccionar-les, i ostra marinada amb gin tònic i almívar de ginebró. Fins i tot, es cuinarà una ostra amb una recepta peculiar.

Així mateix, Alumni UV i Valencia Club Cocina convoquen el dia 21 de setembre, a les 19 hores, a la seu del Club, a la plaça San Felipe Neri 6B de València, una sessió informativa sobre la programació del Club Gastronòmic d’aquest curs, l’assistència a la qual és gratuïta i no suposa cap tipus de compromís.

Per a més informació sobre les activitats i inscripcions:
www.uv.es/amics
www.fil-per-randa.com
www.valenciaclubcocina.com

Documents adjunts:
Data d'actualització: 2 de Setembre de 2016

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar