Estàs a: > > Debat sobre la immigració amb el Patronat Sud-Nord

Debat sobre la immigració amb el Patronat Sud-Nord

El Patonat Sud Nord de la Fundació General de la Universitat de València i la Mesa d'Entitats de Solidaritat amb el Immigrants organitza des de hui i fins el pròxim dijous 15, les XIV jornades de debat sota el títol Immigració, diversitat i democràcia. Diferents especialistes en la matèria analitzaran cada vesprada al saló d'actes del Col•legi Major Rector Peset, a partir de les 19 hores, la situació de la immigració partint sempre de la situació al continent Africà. L'entrada és lliure i limitada a l'aforament del local.

Hui, Elena López-Almansa, doctora en Dret i investigadora de l'Institut de Drets Humans de la Universitat de València, impartirà una conferència sota el títol Àfrica. Fam i Drets Humans.

La conferència de demà, El Marroc i les migracions des del nord i cap al nord d'Àfrica, correrà a càrrec de Joan Lacomba, doctor en Sociologia i professor de la Universitat de València. Durant la seua intervenció, Lacomba tractarà de mostrar la importància i el significat dels actuals fluxes migratoris africans cap a Europa a partir de la seua contextualització històrica i socioeconòmica. En concret, i en el cas del Marroc, es mostrarà com aquest país ha esdevingut un territori d'emigració, d'immigració i de trànsit migratori que permet visualitzar tota la complexitat del fenomen.

L'últim dia d'aquest cicle, Soledad Vieitez, professora d'Antropologia Social de la Universitat de Granada, reflexionarà al voltant del desenvolupament del continent africà en una conferència titulada Àfrica: les dones pel desenvolupament i la democràcia. Vieitez presideix el Centre d'Estudis Africans (CEA, Barcelona) des de 2004; més recentement, ha format el grup d'investigació andalús AFRICAInEs: Investigación y estudios aplicados al desarrollo i ha desenvolupat estudis de camp en Lesohoto, Sudàfrica, Senegal i Moçambic.

La cloenda del XIV jornades de debat Immigració, diversitat i democràcia correrà a càrrec de Joaquín Azagra, president executiu del Patronat Sud-Nord de la Universitat de València.

 

l Patonat Sud Nord de la Fundació Universitat de València organitza des de hui i fins el pròxim dijous 15, les XIV jornades de debat sota el títol Immigració, diversitat i democràcia.

Diferents especialistes en la matèria analitzaran cada vesprada al saló d'actes del Col·legi Major Rector Peset, a partir de les 19 hores, la situació de la immigració partint sempre de la situació al continent Africà. L'entrada és lliure i limitada a l'aforament del local.

Hui, Elena López-Almansa, doctora en Dret i investigadora de l'Institut de Drets Humans de la Universitat de València, impartirà una conferència sota el títol Àfrica. Fam i Drets Humans.

La conferència de demà, El Marroc i les migracions des del nord i cap al nord d'Àfrica, correrà a càrrec de Joan Lacomba, doctor en Sociologia i professor de la Universitat de València. Durant la seua intervenció, Lacomba tractarà de mostrar la importància i el significat dels actuals fluxes migratoris africans cap a Europa a partir de la seua contextualització històrica i socioeconòmica. En concret, i en el cas del Marroc, es mostrarà com aquest país ha esdevingut un territori d'emigració, d'immigració i de tr&agrav

Data d'actualització: 23 de Juny de 2008

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar