Estàs a: > > Cicle de cinema sobre persones sordes al Palau de Cerveró

Cicle de cinema sobre persones sordes al Palau de Cerveró

Palau de Cerveró

Palau de Cerveró

Amb motiu del Dia Internacional de les Persones Sordes

L'Institut d'Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero, del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i la Universitat de València, organitzen, en col·laboració amb la Feació Valenciana de Persones Sordes (FESORD), un cicle cinematogràfic sobre les persones amb problemes de sordesa. El cicle, que porta per títol Les persones sordes, una mirada diferent, tindrà lloc entre els mesos de setembre i octubre, al Palau de Cerveró (plaça de Cisneros 4, València), seu de l'Institut.

Les primeres sessions ja han tingut lloc, però encara queden pel·lícules en cartell. El dijous 14 es projectarà Dulce vacío (Nothing sweet in my ear), de Joseph Sargent (Estats Units, 2008), presentada per Marian Valmaseda, directora de l'Equip Específic de Discapacitat Auditiva de la Comunitat de Madrid. La pel·lícula té com a protagonistes una parella formada per una mare sorda i un pare oient que s'enfronten davant la possibilitat de permetre que el fill reba un implant capaç de fer-lo sentir-hi per primera vegada. Il·lustra el debat sobre l'implant coclear i ens mostra la controvèrsia entre la identitat sorda com una forma de cultura, enfront de la visió de la sordesa com una deficiència o discapacitat.

L'últim dia del cicle, el dijous 21 d'octubre, hi haurà una sessió doble. A les 18 h es projectarà el documental Doris Fedrid. Entrevista a una persona sorda superviviente del holocausto, de la directora Patti Durr (Estats Units, 2009). El documental és una entrevista a Doris Fedrid, una jueva sorda nascuda a Polònia que va aconseguir sobreviure a l'holocaust nazi. Ens relata la seua vida als camps de concentració i els anys posteriors al genocidi fins avui. Finalment, a les 18:50 h es visionarà el curt El sueño de Pedro (Espanya, 2002). Produït per la Feació Valenciana de Persones Sordes (FESORD), mostra el descobriment de la integració social per part d'un xiquet sord. Ambdues projeccions seran presentades per Ángel Herrero, catedràtic de lingüística i expert en llengua de signes.

 

 

Data d'actualització: 20 d'Octubre de 2010

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar