Hui, concert de l’Orquestra Filharmònica, al Palau de la Música per l’inici del curs acadèmic
Estás en: > > Hui, concert de l’Orquestra Filharmònica, al Palau de la Música per l’inici del curs acadèmic

Hui, concert de l’Orquestra Filharmònica, al Palau de la Música per l’inici del curs acadèmic

Orquestra Filharmònica de la Universitat de València

Orquestra Filharmònica de la Universitat de València

Amb un programa molt especial amb motiu del quinzè aniversari
Com tots els anys, la Universitat de València inicia el seu curs acadèmic amb un concert d'obertura que enguany tindrà lloc el dia 13 d'octubre, a les 20 hores, a la Sala Iturbi del Palau de la Música de València. L'entrada és lliure i es podrà recollir a partir d'una hora abans del concert al Palau de la Música.

El concert d'enguany estarà dedicat al quinzè aniversari de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València. Aquesta efemèride ha marcat la tria d'un programa molt especial. El públic assistent hi podrà escoltar una obra composta per un antic membre que hui dia destaca a nivell internacional, i també escoltarà una bona representació de solistes amb una brillant trajectòria professional que al seu dia també van formar part de l'OFUV. En definitiva, el concert és una mostra del que ha esdevingut l'Orquestra al llarg dels quinze anys d'història. 

El programa comença amb l'obra Minuetto del compositor valencià José María Cervera Lloret, del qual se celebra enguany cent anys del seu naixement. Compositor i director de gran relleu, ha estat el mestre de molts dels directors de música del panorama valencià actual, com és el cas del director del concert: Cristóbal Soler. Durant la Guerra Civil, va dirigir la Banda Militar de la República, cosa que li va comportar el posterior empresonament en un camp de concentració.

A continuació, l'orquestra abordarà l'estrena absoluta de l'obra El Eterno Presente, opus 4, del jove compositor valencià Francisco Coll. Antic membre de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, actualment realitza estudis de postgrau a la Guildhall School of Music and Drama amb Thomas Adès. La peça és per a trombó i orquestra, i la part solista serà interpretada pel també antic membre de l'Orquestra Juan Carlos Matamoros, actualment trombó solista de l'Orquestra Nacional d'Espanya.

Per a l'última obra de la primera part, Simfonia núm. 5 Percussion symphony, de Carl Vine, l'orquestra compartirà el protagonisme amb el Kontakte Grup de Percussió. Aquest quartet de percussionistes, tots ells antics membres de l'orquestra, compleixen també el quinzè anys des de la seua creació; durant aquests anys, Kontakte ha esdevingut un grups de percussió valencians dels més reconeguts, amb una trajectòria ben consolidada. 

En la segona part, se sumaran a l’orquestra actual un bon nombre d’antics components per interpretar tots junts la suite simfònica Shéhérazade

Fecha de actualización: 21 de Diciembre de 2012
Published in: Música, Principal

This site uses cookies for statistical purposes and to enhance your navigation. Learn more

Aceptar / Acceptar