Estàs a: > > L’investigador de la Universitat de València Miguel Ángel Aloy obté una beca de l’European Research Council

L’investigador de la Universitat de València Miguel Ángel Aloy obté una beca de l’European Research Council

Miguel Angel Aloy

Miguel Angel Aloy

Es l´únic investigador valencià que ha conseguit la prestigiosa beca europea

L'investigador de la Universitat de València Miguel Ángel Aloy ha obtingut una de les beques que concedeix l'European Research Council (ERC), dotades amb 1,5 milions d'euros. Les beques de l'ERC són les més ambicionades, tant per la quantitat econòmica com pel seu prestigi internacional.

Amb l'import de la beca, Miguel Ángel Aloy liarà un grup d'investigació, durant cinc anys, en el camp de l'astrofísica relativista computacional. Aloy és l'únic jove investigador valencià que ha aconseguit la beca europea. Actualment Aloy està contractat com a investigador en la Fundació General de la Universitat de València.

De les més de 3.000 sol·licituds presentades a la convocatòria d'enguany, que abraçaven tots els camps de la ciència, menys de 200 han aconseguit el finançament de l'European Research Council. Ara, amb els recursos obtinguts, Miguel Ángel Aloy podrà liar un equip format per tres investigadors doctors i un estudiant de doctorat.

L'European Research Council concedeix les seues beques per a científics que es troben a l'inici de la seua carrera professional (ERC Starting Grants), com és el cas d'Aloy, o per a científics experimentats (ERC Advanced Grants). En la Universitat de València, el professor Eugenio Coronado gaudeix d'una beca Advanced des de 2009.

Miguel Ángel Aloy és doctor en Física Teòrica per la Universitat de València. Entre 2000 i 2005 va fer una estada post-doctoral a l'Institut Max-Plank für Astrophysik de Garching (MPA), Alemanya. Entre altres contractes i ajudes, Aloy va obtindre una beca Marie Curie Individual dintre del VI programa marc de la Unió Europea.

Des d'abril de 2005 fins a abril de 2010 ha gaudit d'un contracte Ramón y Cajal al Departament d'Astronomia i Astrofísica de la Universitat de València. Com a investigador Ramón i Cajal ha col·laborat en la docència del Departament d'Astronomia i Astrofísica, així com també ha passat positivament totes les avaluacions científiques associades a aquest contracte. La seua trajectòria de recerca ha tingut avaluacions positives de diferents organismes.


Data d'actualització: 20 d'Octubre de 2010
Publicat en: Investigació

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar