Estàs a: > > El rector lliura els diplomes a la primera promoció de la Universitat dels Majors de Gandia

El rector lliura els diplomes a la primera promoció de la Universitat dels Majors de Gandia

Les autoritats amb alguns dels graduats

Les autoritats amb alguns dels graduats

Un total de 62 alumnes van rebre el diploma acreditatiu i la beca de la promoció
Ahir per la vesprada va tindre lloc a Gandia l'acte de graduació dels alumnes de la Universitat dels Majors a Gandia, promoció 2007-2010. Un total de 62 alumnes d'aquest programa formatiu reberen, de mans del rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, i de l'alcalde de Gandia, José Manuel Orengo, un diploma acreditatiu i la beca de la promoció.

L'acte va començar amb les paraules de benvinguda del director del Centre Internacional de Gandia, Joan de l'Alcàzar, qui va agrair públicament totes les persones i entitats que fan possible el programa i va continuar amb la conferència de la periodista Loles Díaz Aledo qui va ser directora del programa de RNE "El club de la vida". Díaz Aledo va destacar la importància d'envellir activament i de deixar a banda la idea que a certa edat ja no paga la pena fer res.

Per la seua banda, el rector Morcillo va recordar els assistents, i sobre tot els alumnes, la importància de permanèixer a una Universitat amb més de cinc segles d'història, "una Universitat global, internacional que no sols ho és per la quantitat de gent de fora que acull sinó també perquè abasta totes les edats i també els més majors tenen cabuda en aquesta Universitat que no és sinó la Universitat de tots els valencians". Mentre, l'alcalde de Gandia tancava l'acte amb una efusiva felicitació als graduats.

La primera promoció.
La Universitat dels Majors, és el programa formatiu per a majors de 50 anys que la Universitat de València va posar en marxa a Gandia, ara fa tres anys. 62 alumnes procedents de Gandia i d'altres pobles de la comarca han realitzat un itinerari d'Humanitats i Ciències Socials on han assistit a classes de Geografia, Música, Història de l'Art, Economia, Drets Humans o Història d'Espanya, totes elles impartides per professorat de la pròpia Universitat de València. A més, han completat la seua formació a través d'activitats com la Universitat Popular, qui ha col·laborat activament en l'èxit del programa, la Universitat d'Estiu o altres activitats formatives del Centre que els ha permès compartir aules amb alumnes més joves potenciant així la intergeneracionalitat.

L'interés d'aquestos alumnes i l'èxit en l'acollida del programa han fet que el Centre Internacional de Gandia pose en marxa un itinerari d'especialització de dos cursos de duració on accedeixen els alumnes que han finalitzat l'itinerari d'Humanitats i Ciències Socials.

En l'actualitat el Centre Internacional de Gandia compta amb més de 300 alumnes majors.

Data d'actualització: 2 de Novembre de 2010
Publicat en: Formació

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar