Estàs a: > > El director de la Orquestra Filharmònica de la Universitat, Cristóbal Soler, nou director musical del Teatro de la Zarzuela de Madrid

El director de la Orquestra Filharmònica de la Universitat, Cristóbal Soler, nou director musical del Teatro de la Zarzuela de Madrid

Cristóbal Soler, director de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat és el nou director musical del Teatro de la Zarzuela de Madrid. El teatre madrileny ha presentat aquest matí als mitjans de comunicació al seu nou director musical en una roda premsa en la qual també s'ha donat a conéixer la nova producció de "La del soto del Parral" de Soutullo i Vert que, durant aquest mes, pujarà a l'escenari del coliseu madrileny.

Cristóbal Soler, director i impulsor de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València des de la seua creació ara fa 15 anys (de fet l'orquestra celebra enguany aquest especial aniversari), ha manifestat que "és un gran honor ocupar el càrrec de director musical del teatre del gènere líric espanyol per excel·lència, la Zarzuela, en el qual els compositors van saber recrear el millor de la nostra música tradicional". I ha afegit que des del seu nou càrrec "cuidarà amb la màxima atenció i rigor el producte musical final, creat en essència per a tots, i així gaudir de la nostra sarsuela en el seu temple que la dignifica, sent així el millor referent per a la resta dels teatres lírics".

Per les exigències del nou càrrec, Soler s'ha trasllat a Madrid i té previst demanar una excedència en la Universitat de València, institució a la qual se sent "estretament molt unit" i a la qual seguirà prestant assessorament musical i col·laborant en diversos projectes. I és que al llarg d'aquests 15 anys de la vida de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat, Cristóbal Soler ha dirigit a més de 800 músics valencians (l'equivalent de huit o nou orquestres), que hui ocupen importants places en orquestres espanyoles i estrangeres.


Data d'actualització: 2 de Novembre de 2010
Publicat en: Música

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar