Estàs a: > > Cinquanta dissenyadors i il·lustradors reflexionen sobre el món taurí en una exposició de la Universitat a La Nau

Cinquanta dissenyadors i il·lustradors reflexionen sobre el món taurí en una exposició de la Universitat a La Nau

toros

toros

A través de mig centenar de cartells, ´Vivan los toros´ aborda les corregudes de bous des de diferents postulats artístics

Un total de cinquanta dissenyadors i il·lustradors de diferents generacions, tots de reconegut prestigi públic, nacional i internacional, inviten a reflexionar sobre el món del bou i les corregudes taurines a través d'una ambiciosa exposició organitzada per la Universitat de València al centre cultural La Nau.

Des de hui, dia 4, fins al 23 de gener, la sala Estudi General, de l'edifici històric de la Universitat, acollirà aquesta mostra, que porta per títol Vivan los toros. Cartells per a la reflexió, que pretén d'"expressar l'opinió d'un significatiu grup de professionals del disseny gràfic i la il·lustració a través de la manera més idònia per a nosaltres, les imatges", diu el director del projecte i comissari de l'exposició, Boke Bazán, un dissenyador valencià que també hi aporta la seua particular opinió amb un cartell.

A la sala es podran veure mig centenar de cartells de dissenyadors i il·lustradors acompanyats de textos de sis escriptors. Són cinquanta cartells, és a dir, cinquanta veus o visions sobre el significat de les corregudes taurines. La mostra aplega els creadors visuals més rellevants de l'escena valenciana i de la resta d'Espanya. L'espectador hi podrà dialogar amb els dissenys d'una bona nòmina de premis nacionals de disseny i il·lustració, entre els quals es troben Miguel Calatayud, Ajubel, Alberto Corazón, Daniel Nebot, Paco Roca, Pablo Amargo, Arnal Ballester, Isidro Ferrer i Peret, a més de valencians tan prestigiosos com ara Paco Bascuñán, MacDiego, Pepe Gimeno, Ortifus, Marisa Gallén o Sandra Figuerola.

Aquesta mostra es defineix, segons Bazán, "com una proposta cultural totalment independent, reflexiva, respectuosa de totes les opinions, la intenció de la qual no és de promoure prohibicions, sinó de connectar amb un públic que busca coneixement, demana idees progressistes i està disposat a la reflexió". El debat sobre les corregudes està ara de candent actualitat per les modificacions legals, però l'exposició es va concebre molt abans.

La inauguració oficial és hui a les 19.30. Tots els cartells ací: http://www.fundacio.es/comunicacio

Data d'actualització: 10 de Desembre de 2010
Publicat en: Exposicions

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar