Estàs a: > > Hui s´inaugura el carrer Jesús Martínez Guerricabeitia

Hui s´inaugura el carrer Jesús Martínez Guerricabeitia

Jesús Martínez Guerricabeitia

Jesús Martínez Guerricabeitia

El col·leccionista que va donar el seu fons artístic a la Universitat comptarà amb un carrer en el campus dels Tarongers

Hui, dia 24 de novembre, València comptarà amb un carrer amb un significat molt especial tant per la Universitat de València com per a la seua Fundació General. Es tracta del carrer "Jesús Martínez Guerricabeitia, col·leccionista" que s'inaugurarà el pròxim dimecres, a les 13 hores.

L'acte comptarà amb la presència, entre altres, de la regidora delegada del servei d'acció cultural de l'Ajuntament de València, Mayrén Beneyto; del rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo; el col·leccionista i vocal del Patronat Martínez Guerricabeitia, José Pedro Martínez, i Fernando Lliso, cap d'Àrea del Llibre Arxius i Biblioteques, de la Biblioteca Valenciana. Hi haurà un vi d'honor pels assistents.


Jesús Martínez i la seua esposa Carmen García Merchante, finada al gener de 2009, varen donar la Universitat de València la seua col·lecció d'art contemporani mitjançant la qual la Universitat de València ha esdevingut un dels centres acadèmics amb els fons d'art del segle XX més importants de l'Estat: 483 obres contemporànies de 207 artistes. Al Centre Cultural La Nau hi ha una sala dedicada a aquest important col·leccionista.

La regidora delegada del servei d'acció cultural de l'Ajuntament de València, Mayrén Beneyto, tot coincidint amb la inauguració de la Biennal Martínez Guerricabeitia, el passat mes de gener, va anunciar que la ciutat de València dedicaria un carrer a l'empresari i col·leccionista d'art. Ara es fa realitat. A més el carrer es situat en un espai universitari, el campus dels Tarongers, en paral·lel a Ernest Lluch.

Documents adjunts:
Data d'actualització: 18 de Gener de 2011

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar