Estàs a: > > La Nau acull una exposició sobre Enric Valor, organitzada per l´AVL

La Nau acull una exposició sobre Enric Valor, organitzada per l´AVL

El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, i la presidenta de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ascensió Figueres, inauguren aquesta vesprada (19 hores) en la sala Thesaurus del Centre Cultural la Nau l'exposició Enric Valor, el valor de les paraules, amb la qual s'inicia el programa d'actes dedicats a l'autor de Castalla, elegit Escriptor de l'Any 2010 per la institució normativa del valencià.

Aquest matí l'exposició ha estat presentada en una roda de premsa que ha comptat amb les intervencions del vicerector d'Arts, Cultura i Patrimoni de la Universitat de València, Josep Lluís Sirera; Ascensió Figueres, presidenta de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) i Verònica Cantó, secretària de l'AVL i comissària de l'Any Enric Valor.

L'exposició està organitzada per l'AVL i compta amb la col·laboració de la Universitat de València i la CAM.

L'elecció de Valor com a Escriptor de l'Any, segons han explicat les responsables de l'AVL, coincideix amb el desé aniversari del seu traspàs, i al llarg del pròxims mesos l'AVL durà a terme una programació d'actes culturals per a retre homenatge a una de les personalitats més rellevants de les lletres valencianes del segle XX "per la seua dedicació incansable a la nostra llengua i a la creació literària. De fet és honoris causa per quatre universitats públiques valencianes i per la Universitat de les Illes Balears," entre altres reconeixements, segons paraules d'Ascensió Figueres, presidenta de l'AVL.

El vicerector Josep Lluís Sirera ha manifestat la seua il·lusió perquè la figura de Valor, a més de la seua rellevància cultural, li recorda "vivències personals". I ha afegit la voluntat de la Universitat de continuar col·laborant amb les institucions culturals valencianes.

L'exposició, segons ha detallat Verònica Cantó, ressalta cinc aspectes en la vida creativa de l'escriptor de Castalla: el personal, el rondallístic, el novel·lístic, el lingüístic i el dedicat als reconeixements que va rebre fins a la seua mort (De fet. hi ha un apartat anomenat "el valor de Valor).

L'escriptor de Castalla va aglutinar en la seua persona el conreu de camps fonamentals per a la recuperació de la llengua i la cultura, a més de la seua tasca com a periodista en diverses publicacions: El Tio Cuc, El Luchador, El camí o Gorg, etc.

Enric Valor, el valor de les paraules es podrà visitar a València fins al 23 de gener. Després, l'exposició es traslladarà a l'Aula de Cultura de la Caixa del Mediterrani d'Alacant, on quedarà oberta al públic des del 28 de gener fins al 27 de març. Al mateix temps, l'Acadèmia Valenciana de la Llengua ha previst una exposició itinerant en format transportable dirigida a centres culturals, biblioteques i centres educatius que ho sol·liciten.

 

 

Data d'actualització: 14 de Desembre de 2010

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar