Estàs a: > > L´obra teatral ´Per Sant Lluc´, amb motiu del 25 aniversari

L´obra teatral ´Per Sant Lluc´, amb motiu del 25 aniversari

Grup Teatre Universitat de València

Grup Teatre Universitat de València

Claustre de La Nau. 7 de juliol. 22.30 hores.
Entrada lliure i limitada a la capacitat del Claustre.
El Grup de Teatre de la Universitat de València "ASSAIG" representarà, el dia 7 de juliol, al Claustre de La Nau Per Sant Lluc. Tot l'espectacle, la dramatúrgia del qual ha estat feta pel professor i dramaturg Josep Lluís Sirera, pretén fer-nos descobrir la vida universtirària del cinc-cents valencià, l'activitat nocturna dels estudiants, el món de les tavernes, les farses, les relacions humanes y la pompositat de les cerimònies acadèmiques i civils en una mena de "divertimento" que conté també cançons de l'època de la tradició valenciana i també castellana.

L'espectacle, dirigit pel director del grup Pep Sanchis i protagonitzat pels actors Josep Daniel Tormo, Josep Vicent Valero, Pau Gregori, Raquel Sanz, Inés Cueva i Sergi Teba, és representat en tres llengües (valencià, castellà i llatí) i ha comptat en la seua producció amb col·laboracions especials de professionals com el grup musical Trencaclosques o l'actor Carles Montoliu (L'Om-Imprebís).

L'autor de l'obra, Josep Lluís Sirera, ha aconseguit ensamblar d'una manera brillant textos d'autors clàssics com Joan Ferrandis Herèdia, Joan Timoneda, Juan Lorenzo Palmireno, Juan del Enzina, Bartolomé de Torres Naharro, Lope de Rueda, Jaume Roís, Francesc Deci, Gómez Manrique, Nicolau Biese o Pere Jaume Esteve, així com textos anònims de la tradició humanista espanyola i que parteix de tres idees centrals, la d'apropar-nos al món teatral de l'epoca del Segle d'Or espanyol; la d'un espai comú, l'Estudi General de la Universitat de València al carrer de les Comèdies de València i la d'una colla d'actors i actrius entregats al fet teatral universitari.

Per al director, Pep Sanchis "aquest espectacle s'ha plantejat des del seu inici com una visió crítica de la vida teatral valenciana de la primera meitat del segle XVI. És una combinació d'escenes que encaixa perfectament amb la situació actual, tant a nivell social o polític com cultural". Sanchis també ha aclarit que es tracta d'un projecte "que està ple de voluntat, investigació i sobretot d'una gran dosi de risc ple de plaer".


Data d'actualització: 15 de Juliol de 2008
Publicat en: Arts escèniques

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar