Estàs a: > > La Tenda de la Universitat impulsa una campanya de Comerç Just fabricant quinze mil bosses de cotó ecològic a l’Índian

La Tenda de la Universitat impulsa una campanya de Comerç Just fabricant quinze mil bosses de cotó ecològic a l’Índian

comerç just

comerç just

La Tenda de la Universitat de València ofereix una àmplia gamma de productes de Comerç Just i responsable a través de les tres botigues físiques i el web http://www.uv.es/latenda

Ara, per afavorir encara més l´ús d´aquests productes, ha encetat la campanya "Consum responsable per un món millor". Es tracta d´una campanya gràcies a la qual diversos serveis de la Universitat de València han adquirit bosses fabricades a l´Índia sota criteris de comerç just.


En total, s´han fabricat 15.000 bosses. Amb la compra de bosses de cotó certificat procedent del comerç just i l´agricultura ecològica, La Tenda i els serveis que s´han sumat a aquesta iniciativa (Servei de Política Lingüística, Servei de Biblioteques i Documentació, Centre d´Assessorament i Dinamització de l´Estudiant i Servei d´Extensió Universitària) han realitzat una adquisició responsable amb els drets humans i el medi ambient.


A més, la compra d´aquest producte, elaborat a partir de cotó procedent de comerç just certificat, permet millorar les condicions de treball i de vida dels productors de cotó als països en vies de desenvolupament i fomentar la protecció del medi ambient.


Moltes vegades la compra de productes de comerç just certificat és un procés dificultós a causa de les exigències i els requisits per obtenir-ne el certificat i també a causa de la falta de demanda d´aquests productes. Aquesta operació ha exigit fer una compra mínima de cotó per fer quinze mil bosses. El cotó ha estat comprat a cooperatives productores certificades i les bosses s´han fabricat en una factoria certificada per la Fairtrade Labelling Organization (http://www.fairtrade.net), ambdues de l´Índia. La importació s´ha fet a través de l´únic importador de productes de cotó certificat que hi ha a Espanya.


La Tenda de la Universitat de València, que és gestionada per la Fundació General de la Universitat, agraeix l´esforç realitzat pels serveis universitaris que han fet una revisió de les seues necessitats de material per a l´any 2011 i han agilitat el pagament als productors per po finançar l´operació.


En aquest enllaç es pot veure el vídeo de la producció d´aquestes banoles a l´Índia. http://www.uv.es/latenda

Data d'actualització: 24 d'Abril de 2013

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar