Estàs a: > > El Fòrum de Debats presenta hui un llibre amb l’experiència de joves universitaris compromesos socialment

El Fòrum de Debats presenta hui un llibre amb l’experiència de joves universitaris compromesos socialment

Aquest estudi de Joaquín García Roca i Rubén Torregrosa fa un recorregut per l’experiència dels universitaris al Col•legi de la Coma i en altres països llatinoamericans

El Fòrum de Debats de la Universitat de València presentarà hui dimarts, dia 18, el llibre Jóvenes en la era de las migraciones. Una experiencia de liazgos comunitarios, de Joaquín García Roca i Rubén Torregrosa Sarrión, en el qual aquests autors ofereixen un estudi sobre la dimensió social de l'educació i presenten una experiència protagonitzada per estudiants universitaris, principalment d'Àfrica i de l'Amèrica Llatina que han participat en diferents projectes de residències universitàries al servei dels seus pobles i comunitats. L'acte se celebrarà a les 19.30 hores, a l'Aula Magna del Centre Cultural La Nau. L'entrada és lliure.


En la presentació es farà un recorregut pels diferents projectes que han treballat des d'aquesta perspectiva de promoció de liatges comunitaris, des del començament al popular barri de la Coma, a Paterna, fins al naixement d'experiències en altres ciutats espanyoles i països com ara el Salvador, Nicaragua, Colòmbia i l'Equador.


Totes comparteixen un denominador comú: combinar la formació acadèmica i universitària amb una vinculació amb les diferents realitats socials que ens envolten, en cerca de justícia social i desenvolupament dels pobles. Unes residències es comprometen al nostre país amb la realitat dels barris populars, amb les migracions en el nostre entorn, i d'altres, des dels països del sud amb el treball comunitari i la proximitat a les comunitats rurals i els seus somnis de desenvolupament local i de benestar col·lectiu.


Joaquín García Roca ha estat professor de la Universitat de València i és membre del ple del Patronat Sud-Nord. El llibre ja és a les llibreries i ha estat produït i distribuït per Ediciones Khaf, del grup Edelvives.

L'acte, més enllà de la presentació del text, s'ha previst amb un format que tracta d'expressar aquesta experiència col·lectiva: tindrà la participació dels seus protagonistes i el relat de les diferents experiències vitals i personals que conformen aquesta aventura. En aquest sentit s'ha previst la participació dels joves mateixos a través de la connexió en directe amb aquestes residències estudiantils des dels seus països d'origen.

 


Data d'actualització: 20 de Gener de 2011

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar