Encuentros UNESCO

Logo Trobada Càtedres UNESCO-Logo Encuentro Cátedras UNESCO

La Càtedra UNESCO d´Estudis sobre el Desenvolupament de la Universitat de València,  des de la seua creació (1994), participa i es coordina amb el conjunt de Càtedres UNESCO de les universitats espanyoles.

La xarxa Espanyola de Càtedres UNESCO està integrada per més de setanta càtedres establertes al si de les universitats de l´Estat, a cada comunitat autònoma.

Les càtedres es creen mitjançant l´inici d´expedient per generar un conveni de col.laboració entre la universitat promotora i la UNESCO. En molts casos aquestes càtedres neixen amb el suport d´alguna entitat privada o pública que financia les activitats què desenvolupa.

L´estructura i funcionament de les Càtedres UNESCO és diversa, segons les capacitats i el suport de la universitat que les crea. 

La xarxa de Càtedres UNESCO a Espanya es coordina amb la Comissió Espanyola de Cooperació amb la UNESCO, unitat dependent de la D.G de Relacions Culturals i Externes de l´Agència Espanyola de Cooperació al Desenvolupament, del Ministeri d´Afers Exteriors i Cooperació.

Les Càtedres UNESCO es comprometen a actuar en un àmbit concret social o acadèmic. Per això hi ha càtedres UNESCO de l´àmbit de la salut, de l´àmbit de la comunicació i la cultura, de l´àmbit de la cooperació i el desenvolupament, sobre Iberoamèrica o tot un sector de càtedres que treballen en l´àmbit dels drets humanss i la resolució de conflictes i la pau.

Habitualment, cada dos anys totes les Càtedres es reuneixen per intercanviar experiències, reflexionar sobre la trajectòria a seguir i emprendre noves iniciatives.

València va celebrar una trobada estatal de Càtedres el febrer de 2006. Les conclusions d´aquest encontre es poden consultar ací.

El darrer Encuentro de Cátedras UNESCO a Espanya va celebrar-se durant el mes de novembre de 2015 al si de la Universitat de València per tractar les formes d´adhesió i treball posicionats amb l´Agenda 2030.

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar