Estàs a: > > Arriba a Gandia l’exposició “Crònica de la Gran Guerra. L’arxiu de Tànger”

Arriba a Gandia l’exposició “Crònica de la Gran Guerra. L’arxiu de Tànger”

Una de les imatges que es troba a l´exposició sobre la Gran Guerra

Una de les imatges que es troba a l´exposició sobre la Gran Guerra

La sala d’exposicions de la Universitat de València acull fins els pròxim 12 d’abril aquesta mostra, produïda i cedida pel Museu Valencià d’Etnologia, en la que es dona una visió desconeguda de la I Guerra Mundial.

Este arxiu de la Primera Guerra Mundial narra el periple d´un oficial pel front deixant constància dels paisatges de la guerra. Les fotos van ser fetes entre 1916 a 1935. L´arxiu és divideix en dos grans blocs: el relatiu a la Primera Guerra Mundial, que reflecteix l´estada de l´autor en el front i el referent a la postguerra fins a 1935, que retrata a la família en la seua vida quotidiana.

El fotògraf, de nom desconegut, era un soldat francès servint en el Frente Occidental on l´oficial s´entreté a capturar tots els aspectes de la contesa, dels moments banals i curiosos als cruels i descarnats. En el seu automòbil descobert, tant retrata armes estranyes com a soldats abatuts. És la visió de l´oficialitat en guerra, analítica i distant, però amb un olfacte estètic excepcional.

Les imatges de l’Arxiu de Tànger han estat restaurades i  formen part de l’arxiu de la Casa de la Imagen de Logroño. Ara, l’exposició es pot visitar en la Sala d’exposicions de la Universitat de València, a la planta baixa de l’edifici del carrer Tossal, en horari de dilluns a dijous de 9 a 20h i divendres de 9 a 15h.

 

 

 

Data d'actualització: 26 de Febrer de 2019

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar