Estàs a: > > La Universitat de ValŔncia entrega a Potries lĺobra restaurada de la Divina Pastora.

La Universitat de ValŔncia entrega a Potries lĺobra restaurada de la Divina Pastora.

La imatge restaurada de la Divina Pastora

La imatge restaurada de la Divina Pastora

La Universitat de ValŔncia ha entregat (dimarts 2 de maig) al municipi de Potries (la Safor) lĺobra restaurada de la Divina Pastora. El treball ha estat a cÓrrec de la professora MarÝa Gˇmez al laboratori del Departament dĺHist˛ria de lĺArt de la Universitat. MarÝa Gˇmez Ús la professora que la rectora, Mavi Mestre, ha oferit per a colĚlaborar en la restauraciˇ dĺobra cremada de Notre Dame de ParÝs.

La Divina Pastora de Potries és una imatge de devoció que es trobava molt deteriorada i amb una repintada grotesca. La Universitat ha recuperat l’obra en tota la seua esplendor. Amb això el Patrimoni Artístic Religiós de la localitat recupera una peça de gran interés i afecte per als habitants de la zona.

Tant el degà de la facultat de Geografia, Josep Montesinos, com la mateixa restauradora visitaren la setmana passada Potries per fer-ne entrega de la peça restaurada. Montesinos, qui fou director del Centre de Gandia de la UV, va ser qui va tindre coneixement del seu deteriorament i ha promogut la seua restauració. La peça restaurada de forma altruïsta per la Universitat, es pot visitar a l´esglèsia de Potries.

Data d'actualització: 6 de Maig de 2019

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar