plazasdisp7

PROGRAMES EUROPEUS PER A LA COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT III. Curs monogràfic: Cultura i Educació per al Desenvolupament

Inscripció terminada
Informació del curs
Duració15 hores
Dies Divendres 31 de Maig, 7 i 14 de Juny.
Horari09:00 a 14:00
Data d'inici31/05/2013
Data fi14/06/2013
Inici inscripció 17/04/2013
Fi inscripció 28/05/2013
LlocAula 1.1 Centre de Formació de Qualitat C/ Serpis 29 (Universitat de València). Excepte Divendres 14/06 será en l´aula 2.1
Total places55
Numero mínim d´alumnes15
Descripció
El curs tindrà una durada de 15 hores lectives, al llarg de tres matins durant els divendres del 31 de Maig i 7 i 14 de Juny.
Impartit per
  • Marlene Perkins, Responsable de sensibilización y políticas de infancia
  • Rodrigo Hernández, Delegado
  • Alejandra Boni Aristizabal, Professora Titular de la Universitat politècnica de València i Secretària de
  • Alfons Martinell, Càtedra Unesco Políticas Culturales y Cooperación
  • Eduardo García Ribera, Coordinador de la ONGD Intered en la Comunitat Valenciana
  • Alfons Martinell, Cátedra Unesco Polítiques Culturals i Cooperació (Universitat de Girona)
  • Amaia Del Rio Martínez, Intituto HEGOA. BILBAO.
Taxes de matrícula
  • 0 € - PAS
  • 0 € - PDI
Requisits
El curs té caràcter presencial i està dirigit principalment a PDI i el cos tècnic del PAS de la Universitat de València i la seua Fundació General, que tenen interès en la formació en la gestió de projectes europeus de cooperació al desenvolupament en matèria de cultura, educació i cooperació al desenvolupament. En el cas de personal de serveis i unitats de gestió, l´inscrit haurà d´estar autoritzat pel seu servei i comptar si de cas amb la signatura del responsable del servei per a realitzar el curs en hores laborals. No es podran inscriure estudiants o persones externes a la Universitat de València. L´assistència al 100% d´hores lectives forma part del sistema d´avaluació.
Objectius
La tercera edició del curs de Projectes Europeus per a la Cooperació al Desenvolupament té com a principal objectiu aprofundir en àmbits concrets del desenvolupament humà com són la cultura i l´educació. Es pretén capacitar als inscrits en la qualitat i creació de projectes universitaris subvencionables en aquests àmbits concrets de la cooperació europea al desenvolupament
Programa
- Criteris per a l´anàlisi de projectes d´educació per al desenvolupament-
- El Replantejament de la cooperació per al desenvolupament desde les propostes feministes i d´educació per a la transformació.
- L´educació per al desenvolupament des de l´enfocament basat en drets. Una mirada des de l´empoderament.
- La dimensió cultural del desenvolupament o l´enfocament cultural al desenvolupament.
- Mecanismes de sensibilització, educació i incidència política sobre la situació de la infantessa. Aspectes teòrico pràcticas.
Justificació
La cooperació al desenvolupament dels organismes públics ha desaparegut pràcticament per motiu de les extremes retallades pressupostàries. L´Ajuda Oficial al Desenvolupament dels diversos nivells de les administracions públiques està quedant molt restringida. En aquesta situació moltes institucions universitàries de manera particular o en xarxa estem pensant a proposar projectes de cooperació al desenvolupament optant a convocatòries europees. Urgeix que professorat/investigadors, personal de serveis i *postrgrados de la Universitat de València aconsegueixin la formació i capacitats pertinents per afrontar el repte de conèixer els programes europeus de finançament, i siguen capaços d´adequar les seues iniciatives a projectes ben formulats susceptibles de ser subvencionats i ben gestionats per a la seva justificació final. En aquest monogràfic es tractarà la formulació de projectes educatius i també culturals clarament fonamentats en la cooperació i el desenvolupament humà.