plazasdisp0

TALLER I: Antropometria en Cooperació al desenvolupament i Ajuda Humanitària. I Setmana de Cooperació de la Universitat de Valencia

Inscripció terminada
Informació del curs
Duració4 hores
Dies 16/12/2014
Horari16:00-20:00
Data d'inici16/12/2014
Data fi16/12/2014
Inici inscripció 02/12/2014
Fi inscripció 15/12/2014
LlocSaló de Graus. Facultat de Farmacia. Burjassot
Total places125
Numero mínim d´alumnes15
Descripció
TALLER I: Antropometria en Cooperació al desenvolupament i Ajuda Humanitària. I Setmana de Cooperació de la Universitat de ValenciaTaller que es desenvoluparà dins la programació de la I Setmana de Cooperació de la Universitat de Valencia. Oferit per la CATEDRA UNESCO d’estudis sobre el desenvolupament de la Universitat de Valencia i organitzat pel Patronat Sud Nord de la Fundació General. Curs gratuït i fins a completar aforament. Per a obtenció de certificat d’assistència imprescindible realitzar l’ automatrícula en la web i assistir al 100% de les hores lectives. Existeix material electrònic necessari per a fer el taller que se facilitarà l’últim día de matrícula als inscrits. Públic general i especialment estudiants, professionals sanitaris i personal d´ ONG interessats a desenvolupar el seu treball o recerca en l´àmbit de la cooperació internacional.
Impartit per
  • María Dolores Marrodán Serrano, Co-Directora del Grupo de Investigación EPINUT-UCM
  • María Dolores Cabañas Armesilla, Co-Directora del Grupo de Investigación EPINUT-UCM
  • Amador Gómez, Director Técnico de Acción Contra el Hambre. España
Taxes de matrícula
  • 0 € - Públic General
Objectius
1. Aprendre què mesures antropomètriques s´utilitzen en el diagnòstic de la desnutrició infantil en contextos humanitaris
2. Donar a conèixer l´evolució en l´ús dels indicadors antropomètrics i els estàndards internacionals recomanats per l´ OMS, UNICEF i altres organismes internacionals.
3. Explicar la importància del perímetre braquial (MUAC) com a predictor de la mortalitat infantil, debatent la seva utilitat diagnòstica en relació als indicadors basats en les relacions del pes per a la talla.
4. Familiaritzar-se amb el programa apropiat per al desenvolupament d´intervencions d´emergència i per a l´avaluació nutricional d´individus i poblacions
Programa
16/12/14. Salo de Graus. Facultat de Farmàcia. Campus de Burjassot.
Índex de Continguts:
1. Antropometria en cooperació: indicadors antropomètrics i criteris diagnòstics de desnutrició aguda i crònica. MD. Marrodán- MD. Cabañas (UCM)
2. Avaluació nutricional en emergències. Les enquestes antropomètriques. Metodologia SMART/ENA (Standarized Monitoring Assessment Relief Transitions/Emergency Nutrition Assessment). A. Gómez (ACH)
3. Estandardització de mesures antropomètriques i aparells. Sensibilitat i Especificitat dels indicadors. Precisió i exactitud de les mesures. MD. Cabañas.
4. Aplicació de referències internacionals i programari per al tractament de dades antropomètrics. Maneig dels Programes ANTHRO i ANTHROPLUS (OMS). MD Marrodán