plazasdisp23

SEMINARI CREATIVITAT I INNOVACIÓ EDUCATIVA PER AL DESENVOLUPAMENT

Inscripció terminada
Informació del curs
Duració10 hores
Dies Dilluns i dimarts
Horaride 10:00 a 18:00 hores
Data d'inici23/05/2016
Data fi24/05/2016
Inici inscripció 29/04/2016
Fi inscripció 22/05/2016
LlocAntic edifici de l´Escola de Magisteri Av. Alcalde Reig nº8-46006 València
Total places150
Numero mínim d´alumnes10
Descripció
Para la información del contenido del curso, puede descargar lo (pdf).
Impartit per
  • Amparo Alonso Sanz, Profesora de Educación Artística de la Facultat de Magisteri de la UV
Taxes de matrícula
  • 0 € - Matrícula gratuïta
Objectius
Contribuir a la formació contínua del professorat de la École Normale Supérieure de la Universitat Abdelmalek Essaadi de Tetuán i a la formació inicial dels futurs docents i professorat en Actiu.

Dirigit a: professorat en actiu i futurs docents en formació
Programa
Dia Dilluns 23 de Maig de 2016

09:00- Recepció de participants i lliurament de documentació

09:30- Benvinguda institucional a càrrec de José Miguel Soriano del Castillo, Delegat del Rector per a Cooperació i Director de la Càtedra UNESCO d’Estudis sobre el Desenvolupament de la Universitat de València;

representació dels deganats de la Facultat de Magisteri i de la Facultat de Filosofia i Ciències de l´Educació, i Amparo Alonso-Sanz (coordinadora del seminari).

10:00- Conferència del Dr. Ricard Horta.
La ciutat i els entorns urbans com a font de creativitat per a les propostes educatives.

11:00- Conferència de la Dra. Paula Jardón.
Els museus i el patrimoni com a llocs d´aprenentatges múltiples.

12:00- Descans

12:30- Conferència de la Dra. Paloma Rueda.
La innovació docent a les aules i fora d´elles.

13:30- Descans (dinar)

16:00- Conferència de la Dra. Amparo Alonso Sanz.
Com idear i crear eines de canvi a l´educació: el confort a les aules, el disseny de l´entorn educatiu, l´alteració de dinàmiques obsoletes.

17:00- Conferència del Dr. Abdelaziz Mimet, Director de l´Escola Normal Superior de la Universitat Abdelmalek Essaadi de Tetuán. Idioma: francès i traducció a l´espanyol.
Formació i recerca a l´Escola Normal Superior de Tetuán des de la seva incorporació a la Universitat.

18:00- Conferències del Dr. Zouhaire Lamrani, Director Adjunt de l´Escola Normal Superior de la Universitat Abdelmalek Essaadi de Tetuán.
L´evolució de la formació inicial de professors de secundària marroquina.

Dia Dimarts 24 de Maig de 2016

10:00- Conferència de la Dra.Ihssan El Mail, Directora del Departament d´Español i coordinadora de les Llicenciatures Professionals: LP QME i LP VA SER de l´Escola Normal Superior de la Universitat Abdelmalek Essaadi de Tetuán.
Les dinàmiques de joc per al desenvolupament de l´aprenentatge.

11:00- Conferència del professor David Mascarell Palau.
Dispositius mòbils i tecnologies online per a la innovació educativa.

12:00- Descans

12:30- Conferència de la Dra. Yolanda Lifante.
Tècniques de foment de la creativitat.

13:30- Descans (Dinar)

16:00- Conferència del professor Ricardo Domínguez.
Entorns personals d´aprenentatge en la recerca educativa.

17:00- Conferència del Dr. Ricard Ramon.
Els valors del local com a font d´inspiració per a l´ensenyament.

18:00- Debat final i conclusions de les Jornades amb la participació de convidats i assistents.

CONFERENCIANTS

Amparo Alonso-Sanz (Universitat de València). Com idear i crear eines de canvi a l´educació: el confort a les aules, el disseny de l´entorn educatiu, l´alteració de dinàmiques.
Professora d´Educació Artística de la Facultat de Magisteri a la Universitat de València. Membre del Institut de Creativitat i Innovacions Educatives i de CREARI grup de recerca en pedagogies culturals. Posseeix el Grau en Arquitectura Tècnica, premi extraordinari de llicenciatura en Belles arts i de doctorat en Didàctiques Específiques.

Ricardo Domínguez. (Universitat de València). Entorns personals d´aprenentatge en la recerca educativa.
Professor d´Educació Artística de la Facultat de Magisteri a la Universitat de València, i funcionari de carrera del cos de professors d´Ensenyament Secundari de l´Especialitat de Dibuix. Secretari de la revista EARI. Educació Artística. Revista de Recerca, editada per l´Institut Universitari de Creativitat i Innovacions Educatives de la Universitat de València.


Ihssan El Mail. (Universitat Abdelmalek Essaadi). Les dinàmiques de joc per al desenvolupament de l´aprenentatge.
Doctora en Filologia Hispànica. És professora formadora, Directora i Coordinadora del Departament d´Español de l´Escola Normal Superior de la Universitat Abdelmalek Essaadi de Tetuán. Professora col·laboradora de l´Institut Cervantes de Tetuán. Membre del Comitè Científic del ICELEM-Congrés de l´Español com a Llengua Estrangera del Maghreb

Ricard Horta (Universitat de València). La ciutat i els entorns urbans com a font de creativitat per a les propostes educatives.
Professor d´Educació Artística de la Facultat de Magisteri a la Universitat de València. Membre del Institut de Creativitat i Innovacions Educatives i de CREARI grup de recerca en pedagogies culturals. President de AVALEM Associació Valenciana d’Educadors en Museus. Director de la revista EARI. Codirector del postgrau Educació Artística i Gestió de Museus.

Paula Jardón Giner (Universitat de València). Els museus i el patrimoni com a llocs d´aprenentatges múltiples.
Doctora en Geografia i Història, és professora i Vicedegana de la Facultat de Filosofia i Ciències de l´Educació de la Universitat de València. Activitat professional desenvolupada en el camp de la docència, la gestió del patrimoni en museus i en actuacions arqueològiques. Membre del Institut de Creativitat i Innovacions Educatives i de CREARI

Zouhaire Lamrani. (Universitat Abdelmalek Essaadi).
L´evolució de la formació inicial de professors de secundària marroquina.
Doctor en Fisiologia Vegetal, és professor i Director Adjunt de l´Escola Normal Superior de la Universitat Abdelmalek Essaadi de Tetuán. Coordinador de la llicenciatura en ciències de la vida i de la terra. Cap del grup de recerca en Biotecnologia ambiental i alimentària de l´Escola Normal Superior.

Yolanda Lifante. (Universitat de València). Tècniques de foment de la creativitat.
Professora d´Expressió Gràfica de l´Escola tècnica Superior d´Enginyeria a la Universitat de València. Arquitecte Superior per la UPV i Doctora en Filosofia i Ciències de l´Educació per la UV. Membre del Institut de Creativitat i Innovacions Educatives. Fundadora del grup d´art urbà Art Sa Meninfot.
David Mascarell (Universitat de València). Dispositius mòbils i tecnologies online per a la innovació educativa.
Professor d´Educació Artística en la Facultat de Magisteri de la Universitat de València. Membre del grup CREARI, recerca en pedagogies culturals. Graduat en Arts Aplicades, especialitat Gràfica Publicitària. Llicenciat en Belles arts, premi millor expedient acadèmic. Especialista en TIC, formador de docents en Centres de Formació del Professorat, Cefire.

Abdelaziz Mimet, (Universitat Abdelmalek Essaadi). Formació i recerca a l´Escola Normal Superior de Tetuán des de la seva incorporació a la Universitat.
Doctor en ciències aplicades, Director de l´Escola Normal Superior de Tetuán, membre del consell científic de l´Institut de Recerca i d´Estudis científics en Energies Renovables (IRESEN) 2010-2014, Coordinador Nacional del pol de competència «Energia», membre de la “Agrupació Empresarial Innovadora APREAN energINNOVACIÓN” a partir de 2013.

Ricard Ramon. (Universitat de València). Els valors del local com a font d´inspiració per a l´ensenyament.
Professor d´Educació Artística de la Facultat de Magisteri en la Universitat de València. Membre del Institut de Creativitat i Innovacions Educatives. Professor d´ensenyament secundari. Doctor per la Facultat de Filosofia i C. de l´Educació de la Universitat de València, Llicenciat en Història de l´Art i Llicenciat en Belles arts. Master en Gestió Cultural.

Paloma Rueda (Universitat de València). La innovació docent a les aules i fora d´elles.
Llicenciada en Belles arts per la Universitat Politècnica de València i doctora en Didàctiques Específiques per la Universitat de València. És co-directora i professora del centre d´educació artística La meva Acadèmia des de 2003 i professora associada en la Universitat de València (Departament de Didàctica de l´Expressió Musical, Plàstica i Corporal) des de 2010.