plazasdisp-7

JORNADES EQUITAT DE GÈNERE I DRET A LA SALUT La seua importància i del respecte als drets sexuals i reproductius com a factors determinants de la salut

Inscripció terminada
Informació del curs
Duració8 hores
Dies 17 i 19 d´Octubre
HorariDimarts de 11h a 14.30h i Dijous de 10 a 14h
Data d'inici17/10/2017
Data fi19/10/2017
Inici inscripció 26/09/2017
Fi inscripció 16/10/2017
LlocAula S2. Facultat d´Infermería i Podologia Universitat de València C/ Jaume Roig, s/n
Total places25
Numero mínim d´alumnes15
Descripció
Es tracta d´un cicle de tallers en la Facultat d´Infermeria i Podologia de la Universitat de València, de caràcter teòric-pràctic, orientats a la millora del coneixement i de la reflexió crítica entorn al dret a la salut i els seus principals determinants, especialment sobre la importància de l´equitat de gènere i el compliment dels drets sexuals i reproductius de les dones com a part fonamental del dret a la salut. Es pretén transmetre una visió de ciutadania global, mostrant les dificultats que enfronten les dones per a fer efectiu el seu dret a la salut en diferents llocs del mon, així com el treball de diversos col·lectius pel dret a la salut de les dones.
Impartit per
  • Isabel Martínez Martínez
Taxes de matrícula
  • 0 € - Estudiant UV
  • 0 € - Públic General
Requisits
Curs gratuït orientat a estudiants de branques sanitàries i socials.

Places limitades, es requereix inscripció prèvia a través del formulari web. En finalitzar el curs s´obtindrà un certificat de participació.
Objectius
Objectius del curs:

- Conèixer i analitzar algunes dades respecte a l´estat de la salut global i les variables que determinen l´accés a la salut i als medicaments essencials de la majoria de la població mundial.

- Identificar els principals efectes i conseqüències que suposa la desigualtat de gènere en l´accés a la salut i als medicaments essencials.

- Conèixer i comprendre com treballen diferents organitzacions en la promoció del Dret a la Salut a través d´actuacions de cooperació i ajuda humanitària, educació per al desenvolupament i mobilització i incidència.

- Generar un espai de debat i reflexió que ens permeta ser capaces d´abordar la problemàtica de la desigualtat de gènere en l´accés a la salut.

- Proposar solucions en grup que puguen contribuir a garantir el Dret a la Salut per a tota la població a nivell global.
Programa
Ïndex de continguts:

Sessió 1. Taula Redona “Antropologia, Gènere i Dret a la salut global” i Cine fòrum "Temps d’Ecoute":

• Inauguració i presentació de la taula.
• (Ponència 1). Antropologia, gènere i salut. Serena Brígidi
• (Ponència 2). Comunicació per a la tranasformació social des d´una perspectiva feminista. Equitat de gènere i salut global.Andrea Luque
• (Ponència 3). Gènere i Salut en la República Democràtica de Congo (RDC): l´atenció mèdica i psicològica de víctimes de violència sexual (VVS) i persones que viuen amb el VIH. Amanda Martínez
• Presentació i projecció del documental Temps d’Écoute. Actualment la República Democràtica del Congo es considera dels pitjors llocs on nàixer dona. "Temps d´Ecoute" obri l´espai a l´escolta activa de la realitat congolesa, a la reflexió i a la denúncia. Sense victimismes, el documental presenta el gènere com a condicionant a la salut, trencant amb el clixé de les dones i societats africanes com a passives, pobres i sense iniciativa, i mostrant la societat congolesa organitzada, activista i capdavantera en la lluita per la defensa dels seus drets.

Sessió 2. Teatre fòrum “equitat de gènere i salut":

Sessió de teatre participatiu en la qual es presentarà, a través de realitats concretes, part dels conceptes clau d´equitat de gènere i salut, tractats durant la primera sessió de les jornades. En aquesta sessió Paula Sánchez i Belén Muñoz (del Col·lectiu Cultura Crítica) donaran continuïtat a les qüestions introduïdes durant la sessió anterior, treballant a través de l´expressió corporal i el teatre participatiu, per a acabar la sessió amb una representació col·lectiva.

El principi que ens convoca en el teatre, es la trobada.Trobar-nos per possar en comú les nostres experiències, vivències i idees entorn a un tema, en aquest cas entorn a la salut i la equitat de gènere.