plazasdisp65

I SEMINARI: DESENVOLUPAMENT SOCIAL, IMMIGRACIÓ I DONES. LA PRÀCTICA: IGUALTAT, CIÈNCIA I TECNOLOGIA

Inscripció terminada
Informació del curs
Duració4 hores
Dies 26 d´octubre de 2017
HorariDe 16 a 20h
Data d'inici26/10/2017
Data fi26/10/2017
Inici inscripció 06/10/2017
Fi inscripció 25/10/2017
LlocFacultat de Magisteri. Aula PB.04
Total places100
Numero mínim d´alumnes15
Descripció
El seminari pretén visibilitzar el treball de les dones científiques donant a conèixer els assoliments de dones rellevants en ciències, matemàtiques i tecnologia. Es tracta, doncs, de mostrar la discriminació que han patit i pateixen les dones en aquest àmbit acadèmic i professional amb la finalitat de motivar i conscienciar a l´alumnat oferint espais per a la reflexió i el debat crític. Educar en igualtat és el pilar per a la construcció d´una societat equilibrada i crítica capaç de reconèixer les capacitats de tots. Per a açò, des de les institucions acadèmiques s´han d´impulsar iniciatives i estratègies per a l´educació entre iguals i la igualtat d´oportunitats des d´una perspectiva de gènere
Impartit per
  • Amparo Hurtado Soler, Coordinadora
Taxes de matrícula
  • 0 € - Estudiant UV
  • 0 € - Públic General
Requisits
Alumnat de la Universitat de València i públic en general interessat
Objectius
1) Adquisició de competències actitudinals centrades en l´atenció a les qüestions socials i/o de convivència, el desenvolupament sostenible, la formació de ciutadania activa (APS), igualtat, treball cooperatiu i la coeducació.
2) Conèixer els Objectius del Desenvolupament Humà Sostenible (ODS) i l´Agenda 2030 en relació a la igualtat d´oportunitats, l´accés als recursos i l´eradicació de la violència.
3) Estimular a nivell acadèmic i social l´aprenentatge interactiu i transformador orientat cap a l´acció en favor de la sostenibilitat.
4) Vincular la formació acadèmica amb l´experiència de la vida real mitjançant la implementació de metodologies actives basades en el servei i la transferència del coneixement
Programa
16 –17 h. Visualització curt “micromachismes” i col·loqui.

17-18 h. Seminari 1. Dones enginyeres. Taula redona: Dones pioneres per Marta Plà (UV) i Irene Ferrando Palomares (UV)

18.00-18.30 h. Refrigeri oferit per SETEM de Comerç Just

19-20 h. Seminari 2. Dones, oportunitats i dificultats. Iniciatives des de la Universitat per Miquel Oltra (UV). Comisió Igualta tMagisteri-UV.