plazasdisp6

II SEMINARI: DESENVOLUPAMENT SOCIAL, IMMIGRACIÓ I DONES. DE LA TEORIA A LA PRÀCTICA

Inscripció terminada
Informació del curs
Duració4 hores
Dies 27 d´octubre de 2017
HorariDe 9 a 13h
Data d'inici27/10/2017
Data fi27/10/2017
Inici inscripció 06/10/2017
Fi inscripció 25/10/2017
LlocFacultat de Magisteri. Aula PB.04
Total places100
Numero mínim d´alumnes15
Descripció
El seminari pretén conscienciar a la comunitat universitària sobre la necessitat de crear espais de cooperació que permeten la construcció d´una societat solidària i compromesa, per a estimular en tots els nivells l´aprenentatge interactiu i transformador orientat cap a l´acció en favor de la sostenibilitat. S´intenta dotar a l´alumnat de les competències necessàries per a desenvolupar iniciatives de participació solidària que fomenten la integració de dones i immigrants en la societat. Per a açò és necessari vincular la formació acadèmica amb experiències de la vida real mitjançant la implementació de metodologies actives basades en l´aprenentatge-servei (APS) i la transferència del coneixement
Impartit per
  • Amparo Hurtado Soler, Coordinadora
Taxes de matrícula
  • 0 € - Estudiant UV
  • 0 € - Públic General
Requisits
Alumnat de la Universitat de València i públic en general interessat
Objectius
1)Sensibilitzar a l´alumnat universitari i a la societat sobre les dificultats i desequilibris que afecten als immigrants i les dones en la societat valenciana.
2) Adquisició de competències actitudinals centrades en l´atenció a les qüestions socials i/o de convivència, el desenvolupament sostenible, la formació de ciutadania activa (APS), igualtat, treball cooperatiu i la coeducació.
3) Millora de la qualitat educativa mitjançant la formació del professorat i de l´alumnat en la metodologia d´aprenentatge-servei i l´educació informal.
4) Integració curricular de les activitats realitzades.
5) Participació activa dels estudiants i de la comunitat educativa en accions cooperatives que fomenten el voluntariat i la seua implicació en futurs programes cooperatius.
Programa
9-9.30 Presentació seminari i projecte cooperació

9.30-10.15 Seminari1."CAPSA en la UV: quan el ApS arriba per a quedar-se" per M. Jesús Martínez Usurralde (Programa CAPSA-UV)

10.15-11 "Aprenentatge-servei i educació física: destinats a entendre´s" per Óscar Xiva Bartoll
(UJI)
11.00-11.30 Tentempié oferit per SETEM comerç just

11.30-13.00 Seminari 2. Les dones refugiades a Espanya, problemàtica i integració (CEAR). Una experiència APS amb CEAR. Alumnat participant en el programa CAPSA