Conservació i catalogació del patrimoni

Conservació i catalogació del patrimoni

Àrea de Patrimoni realitza una intensa tasca de recuperació, estudi, catalogació, restauració i difusió dels béns artístics de la institució, gràcies a les eines dissenyades per a la gestió i difusió dels béns culturals de la Universitat de València, i als treballs i projectes realitzats sobre les diverses col·leccions. A més, l´Àrea ofereix un ampli servei d´informació d´utilitat tant per a la institució universitària i el seu personal i estudiants, com per a altres entitats públiques o privades, i persones particulars.

Assessora sobre qüestions de patrimoni artístic i documentació; realitza les gestions necessàries en el préstec d´obres per a la seua exposició, amb l´estudi i especificacions conseqüents de les millors condicions per al seu trasllat i conservació, i formalitza les donacions d´obres d´artistes i particulars a la Universitat. També organitza cursos de caràcter teoricopràctic per als estudiants.

Altres tasques de l´Àrea de Conservació de Patrimoni Cultural consisteixen en l´elaboració d´informes i estudis sobre el patrimoni universitari, així com la redacció de textos científics i publicacions, i altres tasques de difusió en sentit ampli i transmissió de coneixement als ciutadans.

El seu objectiu fonamental és la posada en valor del ric patrimoni de la Universitat al servei de la societat.

Activitats

Publicacions
• Finalització de la redacció i supervisió de l´edició del llibre ´L´antic Museu d´Història Natural de la Universitat de València´, publicat pel Servei de Publicacions de la Universitat de València en 2017. Aquesta monografia presenta la història de l´antic gabinet i recull una àmplia perspectiva sobre el que va ser el Museu, el seu desenvolupament al llarg del seu breu segle d´existència i la importància que va tindre i en té per a la institució, com a embrió de l´excel·lent i prolífer patrimoni científic que posseeix la Universitat de València.

• Publicació en la revista ´Saitabi´ de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València de l´article ´La Ciudad Universitaria de Valencia: un lento y continuo proceso de construcción (1908-1969)´, que recull un elaborat estudi al voltant de la història arquitectònica i urbanística dels edificis que componen la Ciutat Universitària al passeig de València al Mar.

• Realització de l´estudi de les fonts documentals i arxivístiques, redacció de textos i cerca de material gràfic per a futures publicacions al voltant de la història i construcció dels edificis universitaris.

• Redacció per al catàleg de l´exposició del MUVIM ´Les imatges del poder´ de les fitxes de les obres prestades per la Universitat de València a aquesta mostra: ´Isabel II´ (UV126) i ´Alfonso XII´ (UV127).

• Redacció per al catàleg de l´exposició de la Catedral Primada de Toledo ´Cisneros. Arquetipo de Virtudes. Espejo de Prelados´ de la fitxa de l´obra prestada per la Universitat de València a aquesta mostra: ´Calze de la Verge de la Sapiència´ (UV32).

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar