Col·lecció Martínez Guerricabeitia

Col·lecció Martínez Guerricabeitia

La Col·lecció Martínez Guerricabeitia té com a finalitats principals fomentar i difondre l’activitat artística en el camp de les arts plàstiques entre la totalitat dels membres de la comunitat universitària i incrementar el patrimoni artístic de la Universitat de València.

D’acord amb el document signat el 7 de juliol de 1999 per la Universitat de València i Jesús Martínez Guerricabeitia, aquest donà a la Universitat la seua col·lecció d’obres pictòriques i gràfiques.

Ara, la Col·lecció Martínez Guerricabeitia és responsable de la custòdia i l’administració de la col·lecció d´art contemporani de la Universitat de València, i gestiona la sala d´exposicions temporals que la Universitat destina permanentment a la seu històrica per a exposar-hi tota o part de la col·lecció, així com per a presentar-hi exposicions temporals relacionades amb aquest fons artístic.

La preparació i celebració d´exposicions per a la Sala Martínez Guerricabeitia del Centre Cultural La Nau, així com la preparació de la 14a Biennal, i la conservació, difusió, gestió i acostament de la col·lecció a l´estudiantat de primària i secundària, i a la comunitat universitària i públic en general, han centrat l’activitat de la Col·lecció l´any 2018. Destaca l´organització d´exposicions amb activitats didàctiques -com ara la de Rafael Armengol, la titulada ´Isidre Manils. Moments ago´ o la mostra sobre Joan Verdú-; l´edició de publicacions; i l´organització de cursos de lliure opció. En 2018 s´ha treballat per mostrar una part de la col·lecció al Menador espai cultural de Castelló i també en una mostra al Monestir de Sant Miquel dels Reis. S’ha continuat fotografiant, condicionant i emmarcant les peces donades a la Universitat pel nostre mecenes Jesús Martínez Guerricabeitia.

Activitats

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar