Escola d´Estiu de la Universitat de València

Escola d´Estiu de la Universitat de València

La Nau dels Xiquets i les Xiquetes i La Nau Jove és l’escola d’estiu que organitza la Universitat de València durant el mes de juliol. L’escola es pot definir a partir dels objectius que ens marquem com a fonamentals per a desenvolupar el projecte i que són, en bona part, l’extensió dels objectius que es fixa la Universitat de València en els seus Estatuts.

En 1995 la Universitat de València va posar en marxa la primera edició de La Nau dels Xiquets i les Xiquetes amb l’objectiu de transformar l’espai universitari en un marc lúdic formatiu. Una volta observat l’èxit i la bona acollida d’aquesta iniciativa, en 2008 es creava La Nau Jove. És a partir de 2018 quan la Fundació General de la Universitat de València (FGUV) pren el relleu en l’organització d’aquesta escola d’estiu.

La Nau dels Xiquets i les Xiquetes està dirigida a participants d’una edat compresa entre els 5 i els 12 anys. Aquesta escola d’estiu s’ha realitzat als tres campus de la Universitat de València. La Nau Jove està adreçada a joves entre 13 i 16 anys i té lloc únicament al campus de Tarongers. Ambdues estan dirigides als fills i filles dels membres de la comunitat universitària (PAS, PDI, estudiantat i membres del col·lectiu Alumni UV de la Universitat de València). Els infants que no tenen cap vinculació amb la Universitat de València poden matricular-s’hi tenint en compte la limitació de places.

En la seua dinàmica de funcionament, les activitats programades es plantegen al voltant d’un fil conductor, que en aquesta edició ha sigut “País Joc: tradicions i jocs de la nostra terra”, i que s’ha centrat en les tradicions, oficis i costums de la nostra cultura. 

Activitats

Onzena edició de la Nau Jove
88 participants han gaudit de La Nau Jove, l´escola d´estiu de la Universitat de València, en la seua onzena edició. Al igual que els més menuts i menudes, han passat uns dies molt profitosos valorant amb una nota mitjana de 8,54 l’escola d’estiu.

Enguany s’han ofert diferents activitats, com anglès i altres tallers. També s’han inclòs activitats d’animació grupals, com jocs cooperatius, dinàmiques per treballar la interculturalitat, etc. Les TIC (tecnologies de la informació i la comunicació) han tingut un pes molt important en les activitats d’animació i reflexió relacionades amb la solidaritat, l’ecologia o els drets humans. A més, s’han practicat esports innovadors com lacrosse i zumba.

En l’apartat d’activitats dedicades al coneixement de la Universitat de València, han pogut conèixer més d’a prop el Taller d’Audiovisuals de la Universitat de València (TAU) i l’edifici de La Nau. A més, l’Institut Confuci ha realitzat uns tallers d’introducció al xinés.

En l’apartat de visites culturals i al nostre patrimoni, els participants d’aquesta edició han fet una visita al barri del Cabanyal, han anat a Cullera a fer caiac i han nadat al Pou Clar d’Ontinyent.

Per acabar, els joves han fet una estada de dues nits a l’alberg de Geonatur (Sot de Xera). Aquesta acampada els ha permet gaudir del Parc Natural de Xera-Sot de Xera, que constitueix un dels territoris valencians on es concentren valors mediambientals i culturals especialment rellevants.

A la cloenda, celebrada al Campus del Tarongers els joves estigueren acompanyats per les seues famílies, gaudint d’un dia en bona companyia.

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar