Arts Escèniques

Arts Escèniques

Arts Escèniques té entre els seus principals objectius:

* Fomentar i divulgar el teatre entre l´estudiantat de la Universitat i la societat valenciana.

* Mantindre un grup estable de teatre universitari, ASSAIG.

* Mantindre un grup estable de dansa per a estudiants i estudiantes.

* Crear i oferir tallers de formació teatral.

* Representar la Universitat de València en qualsevol acte relacionat amb teatre, festivals, trobades, premis teatrals, etcètera.

S’estableixen quatre línies d’actuació:

*Formació teatral de l’alumnat universitari i no universitari.

* Produccions teatrals del Grup de Teatre ASSAIG.

*Programació regular de teatre i dansa.

* Projecte Eramus+ Scene Network.

Activitats

Projecte Erasmus+Scene Network
La setmana del 21 al 25 de maig es va celebrar la “Erasmus Scene European Festival”, la primera trobada teatral europea que va aplegar a València totes les seus Escena Erasmus. En el festival, hi van participar estudiants de més de 25 països i va tenir com a seu el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. Culminava així el projecte E+SCN, la primera xarxa de teatre universitari europeu, promoguda per la Universitat de València, que incorporava en el seu repartiment persones refugiades.

El Festival va incloure l´estrena de noves produccions teatrals dels grups Escena Erasmus de les universitats de València, Pàdua i Marburg: una trilogia que reflexionava sobre l´Europa passada, present i futura amb la crisi migratòria com a tema central. Les representacions van ser en versió original amb subtítols en anglès, espanyol i italià, i a més va haver-hi conferències, tallers de dramatització, sessions de formació en projectes europeus, espais de solidaritat i recepcions en les institucions públiques valencianes.

El programa del Festival també es va nodrir d´una sèrie d´activitats que van tenir lloc a l´Aula Magna de La Nau: es van presentar els resultats intel·lectuals del projecte E+SCN, la taula redona ‘La cultura com a eina d´integració i desenvolupament europeu’ i, el col·loqui ‘El teatre com a eina d´integració de refugiats’, dirigit per l´Institut Europeu del Mediterrani (IEMED) i CEAR PV. També, la Colla de Dolçaines i Percussió de la Universitat de València, va oferir un recital musical al Claustre de l´edifici històric de la Universitat.

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar