Patronat Sud-Nord, Solidaritat i Cultura

Patronat Sud-Nord, Solidaritat i Cultura

El Patronat Sud-Nord. Solidaritat i Cultura va ser creat en 1991 per la Fundació General de la Universitat de València per a promoure i gestionar les àrees de la cooperació universitària al desenvolupament. La seua finalitat és prestar servei d’informació i documentació en cooperació al desenvolupament; gestionar la Càtedra UNESCO d’Estudis sobre el Desenvolupament de la Universitat de València; promoure la formació especialitzada en cooperació i desenvolupament humà; organitzar activitats de sensibilització com ara jornades, cursos, congressos, campanyes, exposicions…; formular i gestionar projectes de cooperació universitària al desenvolupament de manera pròpia o en xarxa; i desenvolupar activitats i relacions institucionals en cooperació universitària.

En 2015, destaca la celebració de l´Encuentro Estatal de Cátedras UNESCO; l’edició de dos nous números de la Revista EDHC; la continuació del Procés de Diàleg per a l’Enfortiment de la Cooperació Valenciana centrat en la rendició de comptes; la renovació de la Convocatòria de Projectes de Cooperació de la Càtedra UNESCO per a Formació i Sensibilització; l´exhibició d’exposicions sobre cooperació; el curs de cooperació sobre la nova agenda internacional pel desenvolupament 2030 a Gandia; el suport a la publicació de nous llibres sobre cooperació; i l’aportació de dades al sistema estatal d’avaluació de l´AOD universitària. S’han executat huit projectes de formació i sensibilització sobre codesenvolupament: la situació jurídica de les dones algerianes, sobirania alimentària, la situació política, religiosa i social a la Mediterrània, etcètera. També s’ha format a treballadors de la Universitat de València en formulació de projectes europeus de cooperació.

El Patronat desplega una activitat institucional com a representant de la Universitat en congressos, fòrums, xarxes universitàries, grups de treball de cooperació universitària i d’altres.

Activitats

Àrea d´Informació i Documentació en Cooperació i Solidaritat: InfoSud
La missió d´InfoSud és gestionar informació específica, donar suport a la investigació a través de la recerca en fonts d´informació i documentació en cooperació, mantindre un fons bibliogràfic i documental especialitzat propi, col·laborar en difusió de continguts sobre cooperació, així com atendre les necessitats informatives d´usuaris i de la cooperació institucional amb el manteniment de la web de la cooperació del Patronat Sud-Nord. InfoSud també aporta assessorament professional en diverses activitats de sensibilització i formació.

Les principals accions en 2015 han estat: 
1. Selecció, adquisició, registre i catalogació de fons documental especialitzat (615 nous títols).
2. Gestió de continguts de la web del Patronat Sud-Nord.
3. Gestió de continguts del compte de Twitter de la Càtedra UNESCO d’Estudis sobre el Desenvolupament de la Universitat de València: @catedraUNESCOUV.
4. Gestió de continguts de la web de l´´Encuentro de Cátedras UNESCO de España´.
5. Atenció a usuaris a través del servei de consultes ´online´ ´InfoSud Digital´ (111 consultes), de manera presencial (690 consultes) i mitjançant correu electrònic o telèfon (23 consultes).
6. Accions de cooperació universitària: docència al Màster de Cooperació de la Universitat de València, visites d´alumnat de la Universitat; servei dipositari i tutorització de pràctiques formatives (240 hores); suport a l´organització de l´´Encuentro de Cátedras UNESCO de España´; gestió electrònica del número publicat el 2015 de la revista E-DHC; manteniment del repertori ´Bibmigra´ amb títols de 2015; membre de RECIDA.

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar