Patronat Martínez Guerricabeitia

Patronat Martínez Guerricabeitia

El Patronat Especial Martínez Guerricabeitia es va crear el juny del 1989, per iniciativa de l’empresari valencià Jesús Martínez Guerricabeitia i de la Fundació General de la Universitat de València.

Les seues finalitats principals són fomentar i difondre l’activitat artística en el camp de les arts plàstiques entre la totalitat dels membres de la comunitat universitària i incrementar el patrimoni artístic de la Universitat de València.

D’acord amb el document signat el 7 de juliol de 1999 per la Universitat de València i Jesús Martínez Guerricabeitia, aquest donà a la Universitat la seua col·lecció d’obres pictòriques i gràfiques. Tal com es va acordar, se n’encomanà la custòdia i l’administració al Patronat Martínez Guerricabeitia de la Fundació General, a més d’encarregar-li la gestió de la Sala, que la Universitat de València destina permanentment a la seu històrica per exposar-hi tota o part de la col·lecció de la manera que el Patronat considere més adequada en cada moment, i també per presentar-hi exposicions temporals relacionades amb aquest fons artístic. Així, el sentit del Patronat s’amplia, ja que arran de la donació li correspon la gestió i la difusió d’aquesta valuosa col·lecció.

La preparació de la 13a Biennal, i la conservació, difusió, gestió i acostament de la col·lecció a l´estudiantat de primària i secundària, i a la comunitat universitària i públic en general, han centrat l’activitat del Patronat d’aquest any 2015, en el qual, bàsicament, s’han organitzat exposicions amb activitats didàctiques -com ara la de Mavi Escamilla, la titulada ´Mery Sales, l´incendi i la paraula´o la selecció d´obres de la col·lecció mostrada a Alcoi-; s’han editat publicacions; s’han oferit conferències i cursos de lliure opció; i s’ha continuat fotografiant, condicionant i emmarcant peces donades a la Universitat pel nostre mecenes Jesús Martínez Guerricabeitia, qui malauradament, ens ha deixat enguany.

Activitats

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar