Voluntariat cultural i visites guiades

Voluntariat cultural i visites guiades

El programa de Voluntariat Cultural es va posar en marxa en 1998 amb motiu de la celebració del Cinqué Centenari de la Universitat de València l’any 1999.

En un primer moment, van ser estudiants de les diferents llicenciatures qui van donar suport a la multiplicitat d’accions programades per a 1999, l’any central de la commemoració de la institució; però després l’activitat va continuar, centrant-se, bàsicament, en l’edifici de La Nau, i obrint la participació a la resta de la comunitat universitària. Així, des de finals de l’any 2000, a més dels estudiants de les diferents titulacions, es podien incorporar també alumnes de La Nau Gran, professors, personal d’administració i serveis, i del col·lectiu Alumni UV.

Des del començament del programa de Voluntariat Cultural, i durant 15 anys sense interrupció, els voluntaris culturals són els guies culturals que s’encarreguen de les visites guiades a l’edifici històric de la Universitat, ara Centre Cultural La Nau, i a les diferents exposicions temporals que s’hi organitzen. També, i des de la inauguració de la nova seu de l’Institut d’Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero, al Palau de Cerveró, fan les visites guiades, tant a l’exposició permanent com als diferents projectes temporals.

Dades generals
L’activitat i el nombre de participants s’ha anat incrementant any rere any amb resultats positius, i el col·lectiu ha anat consolidant-se al si de la comunitat universitària, així com de la societat valenciana.

Al llarg d’aquests 16 anys han estat 185 les persones que han passat pel Voluntariat Cultural, destacant la participació dels estudiants de l’àrea d’Arts i Humanitats (61), de Ciències Socials i Jurídiques (26), de La Nau Gran (49) i un grup prou nombrós d’Alumni UV.

Activitats

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar