Conservació i catalogació del patrimoni

Conservació i catalogació del patrimoni

Àrea de Patrimoni realitza una intensa tasca de recuperació, estudi, catalogació, restauració i difusió dels béns artístics de la institució, gràcies a les eines dissenyades per a la gestió i difusió dels béns culturals de la Universitat de València, i als treballs i projectes realitzats sobre les diverses col·leccions. A més, l´Àrea ofereix un ampli servei d´informació d´utilitat tant per a la institució universitària i el seu personal i estudiants, com per a altres entitats públiques o privades, i persones particulars.

Assessora sobre qüestions de patrimoni artístic i documentació; realitza les gestions necessàries en el préstec d´obres per a la seua exposició, amb l´estudi i especificacions conseqüents de les millors condicions per al seu trasllat i conservació, i formalitza les donacions d´obres d´artistes i particulars a la Universitat. També organitza cursos de caràcter teoricopràctic.

Altres tasques de l´Àrea de Conservació de Patrimoni Cultural consisteixen en l´elaboració d´informes i estudis sobre el patrimoni universitari, així com la redacció de textos científics i publicacions, i altres labors de difusió en sentit ampli i transmissió de coneixement als ciutadans.

El seu objectiu fonamental és la posada en valor del ric patrimoni de la Universitat al servei de la societat.

Activitats

Gestió i assessorament
L´Àrea ha coordinat les gestions en el préstec de BC per exposar-los en mostres organitzades per altres institucions, amb la conseqüent determinació, supervisió i especificació de les millors condicions per als trasllats i per a la conservació de les peces. Així s’han prestat:

• Dues orles acadèmiques per a l´exposició a l´Ajuntament de València ´La imatge de la dona en l’art valencià modern (1880-1930). Construint gèneres´, del 14 d´abril al 10 de juliol de 2016.
• Els dibuixos de la col·lecció Manaut ´Presos en la galería´ (UV2467), ´Las sobras de la comida´ (UV2484), i ´Presos tendidos en petates´ (UV2515) per a l´exposició al Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía de Madrid ´Campo cerrado. El arte español de la posguerra´, del 26 d´abril al 3 d´octubre de 2016.
• L´´Al·legoria de la República´ (UV234) i el ´Retrat de Juan Peset Aleixandre´ (UV147) per a l´exposició al MUVIM ´La modernitat republicana a València: innovacions i pervivències en l´art figuratiu 1928-1942´, de l´11 de febrer al 26 de juny de 2016
• El ´Retrat de Nicolás María Garelli y Battifora´ (UV112) per a l´exposició a la Real Casa de la Moneda. Fábrica Nacional de Moneda y Timbre de Madrid ´Virtuti et Merito, la Real y Distinguida Orden de Carlos III´, del 9 de setembre a l´11 de desembre de 2016.

També s´han coordinat els processos de moviment d´obres dins de la Universitat de València (115).

D´altra banda, s´ha oferit un servei d´informació i assessorament per a la institució i per a altres entitats externes, públiques o privades. En la pràctica, s´han facilitat imatges, fitxes de catalogació o informació concreta sobre obres artístiques, així com informes i estudis sobre aspectes patrimonials (365).

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar