Col·lecció Martínez Guerricabeitia

Col·lecció Martínez Guerricabeitia

La Col·lecció Martínez Guerricabeitia té com a finalitats principals fomentar i difondre l’activitat artística en el camp de les arts plàstiques entre la totalitat dels membres de la comunitat universitària i incrementar el patrimoni artístic de la Universitat de València.

La Col·lecció prové de la creació del Patronat Especial Martínez Guerricabeitia en juny del 1989, per iniciativa de l’empresari valencià Jesús Martínez Guerricabeitia i de la Fundació General de la Universitat de València.

D’acord amb el document signat el 7 de juliol de 1999 per la Universitat de València i Jesús Martínez Guerricabeitia, aquest donà a la Universitat la seua col·lecció d’obres pictòriques i gràfiques.

Ara, la Col·lecció Martínez Guerricabeitia és responsable de la custòdia i l’administració de la col·lecció d´art contemporani de la Universitat de València, i gestiona la sala d´exposicions temporals que la Universitat destina permanentment a la seu històrica per a exposar-hi tota o part de la col·lecció, així com per a presentar-hi exposicions temporals relacionades amb aquest fons artístic.

La preparació i celebració de la 13a Biennal, i la conservació, difusió, gestió i acostament de la col·lecció a l´estudiantat de primària i secundària, i a la comunitat universitària i públic en general, han centrat l’activitat de la Col·lecció aquest any 2016, en el qual, bàsicament, s’han organitzat exposicions amb activitats didàctiques -com ara la de Joaquín Michavila, la titulada ´Ni captius ni desarmats´, la col·laboració en la mostra d’Yturralde, o la selecció d´obres de la col·lecció mostrada a la Fundació Bancaixa de València-; s’han editat publicacions; s’han organitzat cursos de lliure opció; i s’ha continuat fotografiant, condicionant i emmarcant les peces donades a la Universitat pel nostre mecenes Jesús Martínez Guerricabeitia.

Activitats

13a Biennal Martínez Guerricabeitia, sota el lema ´Supersticions i manipulacions´
Sala Acadèmia. Centre Cultural La Nau. De l´11 de març a l´1 de maig de 2016.

La Biennal Martínez Guerricabeitia naix concebuda com a un caleidoscopi per a veure les últimes tendències de la creació, sondejar l’estat de l’art actual i augmentar alhora el patrimoni artístic de la Universitat de València mitjançant la selecció d’una vintena d’obres d’art contemporani avalades per un comité de selecció que formen experts en aquest àmbit.

Aquest comité ha estat integrat en la 13a Biennal pels crítics Óscar Alonso Molina (Madrid), Iván de la Torre (Sevilla), Mariano Navarro (Madrid), Chus Tudelilla (Saragossa), Alicia Ventura (València) i les galeries Alarcón Criado (Sevilla), Ángeles Baños (Badajoz), Adora Calvo (Salamanca), Set Espai d’Art (València) i Juan Silió (Santander). Els artistes seleccionats han estat Javier Arbizu, Diego del Pozo, Manuel Antonio Domínguez, Martín Freire, Daniel G. Andújar, Santiago Giralda, Yann Leto, Rafael Macarrón, Estefanía Martín Sáenz, Rebeca Menéndez, Xavier Monsalvatje, Javi Moreno, MP&MP Rosado, José Luis Puche, Fernando Renes, José Luis Serzo, Antonio Sosa, Felipe Talo, Alain Urrutia i Jesús Zurita.

En finalitzar la mostra es van adquirir les obres de Diego del Pozo i Estefanía Martín.

Organitzada per la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Cultura i Igualtat, amb la col·laboració de la Regidoria de Patrimoni Cultural, Recursos Culturals i Benestar Animal de l’Ajuntament de València, Heineken España S.A. i Banco Santander, la 13a Biennal es va fer coincidir amb una exposició homenatge a Jesús Martínez Guerricabeitia a la Fundació Bancaixa de València.

Xifra de visitants: 2.630.

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar